Bugun...
Reklam
Reklam


MAKEDONYADA OTURMA İZNİ ALMAK İÇİN YAPMANIZ GEREKENLER
İçişleri Bakanlığı tarafından alacağınız oturma izni ile Makedonya’ya okumak, çalışmak veya başka işlemler için gidebilirsiniz.

MAKEDONYADA OTURMA İZNİ ALMAK İÇİN YAPMANIZ GEREKENLER

İçişleri Bakanlığı tarafından alacağınız oturma izni ile Makedonya’ya okumak, çalışmak veya başka işlemler için gidebilirsiniz. Öncelikle yapmanız gereken oturma izninizi garanti altına almak olmalıdır. Daha sonra Makedonya’ya tek bir giriş için uzun vade vizesi için başvurunuzu başlatabilirsiniz. Makedonya’ya girmek ve burada kalmak gibi bir niyetiniz var ise vize alma yükümlülüğünüz bulunmaktadır. Burada kalmak isteyen yabancılar ile ilgili düzenlemeler de Yabancılar Kanunu ile yürütülmektedir. Eğer altı aydan uzun bir süredir Makedonya Cumhuriyetinde bulunuyorsanız vatandaşlık belgesi için başvuruda bulunabilirsiniz. Bunun için bir diplomatik-konsolosluğa uğramanız ve başvurunuzu yapmanız gerekmektedir. Vatandaşlık haklarınızı ayrıntılı bir şekilde Makedonya. vatandaslik.com.tr  ile de öğrenebilirsiniz.

Makedonya vatandaşlığı için hazırlamanız gereken bazı evraklar ve belgeler bulunmaktadır. Öncelikle uluslar arası bir formdaki doğum kayıtlarınızın bir girdisi gerekmektedir. Uluslar arası bir formda evlilik kayıt defteri ile ilgili bir girdi gerekmektedir. Makedonya’da yaşayacaksanız eğer burada konut ile ilgili ayrıntıları halletmeniz gerekmektedir ve bunu belgelemelisiniz. Almış olduğunuz herhangi bir maaş ve emeklilik maaşı gibi gelirlerinizi belgeli olarak hazırlamalısınız. Ve son olarak da burada kullanacağınız dile hâkim olduğunuzu kanıtlayan bir belge ile kendinizi göstermelisiniz.

Makedonya Cumhuriyeti’nde bir yabancı tarafından yapılan vize başvuruları diplomatik ve konsolosluğa sunulur. Eğer Makedonya Cumhuriyeti’nin diplomatik ve konsolosluk misyonunu bulamadıysanız başvuran kişi kendi ikamet ettiği ülkedeki vize başvurusu Makedonya Cumhuriyeti’nin ortak olduğu bir konsolosluk aracılığı ile de gerçekleştirilir.

D vize uzun vadeli kalmak isteyenlerin alması gereken vizedir. Geçici ikamet izni verilebilecek kişiler serbest meslek ve istihdam sahibi kişiler, okullarına ve çalışmalarına devam etmek isteyen kişiler, uluslar arası öğrenciler, bilimsel konularda araştırmalar yapan kişiler, tıbbi tedavi görecek kişiler, insani gerekçeler olarak sıralanabilir. D vizesi bu saymış olduğumuz nedenlerden dolayı tek bir giriş hakkı ile kişilere ülkeye girmek için verilmektedir. Alınmış olunan bu vize ile 30 gün kadar ülkede kalınabilir.

Daha önce Makedonya’da geçici olarak ikamet etmiş kişiler tekrar Makedonya’ya bazı gerekçeler sunarak girebilmektedir. Bunlar iş olabilir, serbest meslek, okula devam edilmesi, çalışmalara devam edilmesi, uzmanlık, bilimsel araştırmalar, tıbbı tedaviler gibi nedenlerdir. Ayrıca kişilerin Makedonya vatandaşlığını reddetmesi gibi bir seçenekleri de bulunmaktadır.

Makedonya’da siyasi iktidarsızlıklara çok fazla rastlayabilirsiniz. Bu halk arasında kargaşaların altında yatan temel neden olarak da gösterilebilir. Makedonya Avrupa, Orta Doğu ve Asya Arasında kalan burada bulunan kara yollarını birbirine bağlayan önemli bir yapıdadır. Avrupa’daki yatırımların yeni cenneti de son zamanlarda Makedonya olmuştur. Tarih kokan gezilecek yerleri çoktur Makedonya’nın. Başkenti Üsküp’tür. Ülkenin hala kendisini modern bir Avrupa ülkesi gibi yaşadığını göreceksiniz. Her zaman eski çağına saygı gösteren bir ülke olarak bilinir. Üsküp’ün Taş köprüsü de bu yeni ve eski birleşimi için gösterilebilecek en güzel örneklerdendir. Rahibe Teresa Anıt Evi de burada bulunmaktadır.




Bu haber 3382 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI