AK PARTİ'DE ADAY ADAYLIK BAŞVURULARI BAŞLADI

1 Kasım'da yapılacak olan 26. Dönem milletvekili seçimleri öncesi Ak Parti'de aday adaylık başvuruları başladı. Ak Parti İl Başkanı Nusret Çoban düzenlediği basın toplantısında başvuruların 3 Eylül Perşembe günü mesai bitiminde sona ereceğini açıkladı.

1 Kasım’da yapılacak olan 26. Dönem milletvekili seçimleri öncesi Ak Parti’de aday adaylık başvuruları başladı. Ak Parti İl Başkanı Nusret Çoban düzenlediği basın toplantısında başvuruların 3 Eylül Perşembe günü mesai bitiminde sona ereceğini açıkladı.

26. Dönem milletvekili seçimleri öncesi Ak Parti’de aday adaylık başvuruları başladı.

Ak Parti İl Başkanı Nusret Çoban, basın toplantısı düzenleyerek, aday adaylık başvurusunda bulunacak kişilerde olması gereken özellikleri sıraladı.

Çoban, yaşanan süreçle ilgili de değerlendirmelerde bulunduğu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bilindiği gibi 7 Haziran’da yapılan 25. Dönem milletvekili seçimlerinde hiçbir parti tek başına iktidar olamamış ve 45 günlük koalisyon süreci başlamıştır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na hükümet kurma görevi verilmiş, Sayın Davutoğlu mecliste grubu bulunan partilerle uzun süren görüşmeler yapmasına rağmen olumlu sonuç alamamıştır. Koalisyon hükümeti kurulamaması nedeniyle 1 Kasım’da erken seçime gidilmesi yönünde alınan karar gereği, siyasi partiler de aday adayı başvurularını başlattı. Biz de Ak Parti olarak 26. Dönem milletvekili seçimleri öncesi aday adaylığı başvurularını 31 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında kabul edeceğiz. Geçtiğimiz seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de erkek aday adaylarından 5 bin, bayan aday adaylarından 2 bin 500 lira başvuru ücreti alınacak. Engelli kardeşlerimizden ise herhangi bir ücret alınmayacak. Partimizden aday adayı olmak isteyenler, genel merkezimizde veya İl Başkanlığımızda başvurularını yapabilirler. Geçtiğimiz dönem aday adaylığı başvurusunda bulunanların müracaatlarını yenilemeleri gerekmektedir. Ben, partimize başvuruların önceki dönemlerde olduğu gibi yine yoğun olacağını düşünüyor, bu sürecin ve yapılacak seçimlerin hem Elazığ’ımıza hem de ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum”