ANADOLU REALİST GENÇLİK HAREKETİ DERNEĞİ 1.MECLİS TOPLANTISINI YAPTI

Elazığ Anadolu Realist Gençlik Hareketi Derneği Elazığ'da Doğu ile Batı Arasında on yargılar yıkılsın diye köprü olmak bilinçli nesiller yetişmesini sağlamak amacıyla 'Medeniyetler boyunca insan ve medya' konulu bir Panel düzenledi.

Elazığ Anadolu Realist Gençlik Hareketi Derneği Elazığ’da Doğu ile Batı Arasında on yargılar yıkılsın diye köprü olmak bilinçli nesiller yetişmesini sağlamak amacıyla  “Medeniyetler boyunca insan ve medya” konulu bir Panel düzenledi.

Elazığ Belediyesi Konferans salonunda düzenlenen Panele TRT'den Cüneyt Gündoğdu, Kanal 7 / Ülke TV'den Ömer Önder, Filmsan Vakfı Başkanı Kıvanç Terzioglu, Türkiye Bürokratlar Birliği Genel Başkanı Yücel Can, Diyarbakır'dan DİKAD Başkan Yardımcısı Adalet Keskin, Kenan Aksu ve eşi DİKAD Onursal Başkanı Esra Aksu ve geniş bir katılımcı kitlesi katıldı.

“Medeniyetler boyunca insan ve medya” konulu Panelde konuşan Elazığ Anadolu Realist Gençlik Hareketi Derneği  genel başkanı Erhan Eğit “ Türkiye’de Doğu ile Batı Arasında on yargılar yıkılsın diye köprü olmak bilinçli nesiller yetişmesini sağlamak amacıyla  bu paneli düzenledik. Türkiye’nin 81 ilinden gelen gençler ile gençlik Meclisi kuruldu. Amacımız ön yargıları yıkmak ve ayrıca kırıp döken değil çözüm üreten bir gençlik olmak.

İlk genel kurulumuzun  konusu ise Medeniyetler boyunca insan ve medya. Realist Gençlik, Mevcut ve gelecek nesilleri bilinçli olmaya ve gerçekçi bir bakış açısı ile fikirler üretmeye sevk etmek isteyen. Gençliğin susup izlemek yerine elini taşın altına koyması gerektiğine inanan bir harekettir.

Gerçekçi ve yansız fikirler sunarak sonuç elde etmeyi amaçlayan tarihine, toplumuna ve ahlaki değerlerine bağlı bir gençlik, toplumun yapı taşlarından biridir. Toplumun gelişimine katkı sağlayabilecek fikirler sunabilecekken henüz kabuğunu kıramayan ve fikirlerini sadece fısıldayan gençliğin varlığı günümüzde de söz konusudur. Bu doğrultu da Realist Gençlik Hareketi yedek kulübesine mahkûm edilmiş gençleri ülke meselelerinde söz sahibi hale getirmeyi amaç edinmiştir. Karar vericilerin aldıkları kararların yanlış olduğunu düşündükleri durumlarda gençliğe yakışmayan eylemlerde bulunmadan, demokratik bir şekilde kitlesel olarak karşı duruş göstermeyi ilke edinmiştir. Ulusal alanda gençlerin yaşadıkları sıkıntı ve sorunların çözümüne yönelik politikalar geliştirip, bu politikaların uygun usullerle hayata geçirilmesi doğrultusunda hareket etmektedir." dedi.

Ayrıca Elazığ Belediyesi başkanı mücahit yanılmaz  ticaret odası başkanı idris alan   ve Akcakiraz Belediye Başkanı Sabahattin  Kaya ya  teşekkür  etti