DEFİNE AVCILARININ KAZDIKLARI ALANDA YERLEŞİM YERİ BULUNDU

Elazığ'ın merkeze bağlı Sancaklı köyünde paletli kepçe ile yapılan izinsiz kazıda MÖ 20. yıllara ait Roma dönemine ait tarihi yerleşim yeri kalıntıları bulundu.

Elazığ’ın merkeze bağlı Sancaklı köyünde paletli kepçe ile yapılan izinsiz kazıda MÖ 20. yıllara ait Roma dönemine ait tarihi yerleşim yeri kalıntıları bulundu.

 

Edinilen bilgilere göre, Elazığ il jandarma komutanlığı ekiplerinin define avcılarına yönelik operasyonlarında, Merkeze bağlı Sancaklı köyünde paletli kepçe ile yapılan

 

15 m derinliğinde 1,5 m eninde kazılan höyüğün bulunduğu yerin Roma ve Bizans dönemine ait MÖ 20. YY. ait yerleşim yeri olduğu değerlendirilmekte söz konusu yerin tescilli sit alanı olması için gerekli yazışmalar müze müdürlüğü tarafından başlatıldığı öğrenildi.

 

Elazığ’ın Keban ilçesi Örenkaya kırsalı ile Merkeze bağlı Sancaklı köylerinde izinsiz define aradıkları iddiasıyla,  A.K ,A.S , A.Ş , S.E , H.İ , F.T, S.A, M.E, N.Ç, M.K,H.K, A.Ö,  yapılan operasyonlarda 2 define arama detektörü çok sayıda kazma ve kürek ele geçirilerek soruşturmanın sürdüğü belirtildi.