DEMİRBAĞ; ERDOĞAN'I YARATAN SANDIK BAŞINA BELA OLDU

Halkların Demokratik Partisi Diyarbakır Milletvekili Altan Tan 7 Haziran'da yapılacak genel seçimleri çalışmaları için geldiği Elazığ'da, Elazığ'ın Palu, Kovancılar ve Karakoçan ilçelerini ziyaret etti.

Halkların Demokratik Partisi Diyarbakır Milletvekili Altan Tan 7 Haziran’da yapılacak genel seçimleri çalışmaları için geldiği Elazığ’da, Elazığ’ın Palu, Kovancılar ve Karakoçan ilçelerini ziyaret etti.

Altan Tan’a HDP Elazığ Milletvekili adayları Orhan Demirbağ, Türkan Bingöl, İbrahim Bingöl, Ali Cemal Zülfikar, HDP Elazığ Eş Başkanları, DBP Elazığ Eş Başkanları ve çok sayıda partili eşlik etti.

Seçim çalışmaları kapsamında Palu, Kovancılar ve Karakoçan’da konuşan HDP Elazığ Milletvekili adayı Orhan Demirbağ; Erdoğan’ı yaratan bu sandık şimdi onun büyük belalısı olmuş durumda” dedi.

Orhan Demirbağ yaptığı konuşmada, gerçekten, Erdoğan’ı yaratan bu ‘sandık’; şimdi, onun en büyük ‘belalısı’ olmuş durumda. İşte, Erdoğan’ın ne yapıp, edip ele geçirmek istediği ve ele geçirinceye dek, gözüne uyku girmeyecek olan bu “sandık”: icat edildiğinden bu yana, belki de ilk defa, ismiyle müsemma bir rol oynayacak, dedi. Bazılarınız “Ne yani, ‘Sandıklı Devrim mi demek istiyorsun?” diye soracaklardır. Evet! Neden olmasın? Mademki, “sandık bizden görüşümüzü soruyor ve mademki, her şeye rağmen Erdoğan: ‘Sandık yok!’ diyemiyorsa, bizim de: “Buyurun, işte görüşümüz Tayyip Bey: SENİ İS-TE-Mİ-YO-RUZ!” dememizin önünde ne gibi bir engel var? Yeter ki; Oy’umuzu (nasıl) kullanırsak?; O’nu gönderebileceğimizi bilelim. Biz Palu halkının oylarını HDP'den yana kullanacağını biliyoruz dedi.

Daha sonra kovancılara geçen Demirbağ ve beraberindeki heyet burada toplanan vatandaşlara seslendi.

Demirbağ konuşmasında şu ifadelere yer verdi; Biz o 1999’ların karanlık günlerinden bu günlere geldik. Şimdi ise Kovancıların meydanında binlerle sohbet ediyoruz. Elbette ki bu süre zarfında çok büyük bedeller ödedik. Siyaset yapan partilerimiz büyük bedeller ödedi, halkımız büyük bedeller ödedi. Ama bu bedeller boşa gitmedi. İşte şimdi binler ile beraberiz.

KOVANCILARLIYIM, PALULUYUM ELAZIĞLIYIM

7 Hazirana çok az bir zaman kaldı. Artık son günlerine doğru gidiyoruz. Çok tarihi bir seçim olacaktır. Bu seçimde de kovancılar halkının da kullanacağı her oy Türkiye’nin geleceği için etkileyici olacak. Bu nedenle tüm kovancılar hemşerilerimden bu süreçte bize sahip çıkmalarını bekliyorum. Çünkü benim açımdan kovancıların çok ayrı bir yeri var. Çünkü ben kara çorluyum, Kovancılarlıyım, Paluluyum Elazığlıyım.

Kovancıların tarihinde, Karaçor’un tarihinde hiçbir dönem milletvekili meclise gitmemiştir. Biz bir mahpus tarihi kıralım. Bu kez buradan bir milletvekili gönderelim. Bizler Elazığımız tüm ilçe ve köylerimiz son 3 dönemde AKP’ye blok oy vermiştir. Her dönem AKP’nin 4 -5 milletvekili meclise gitmiştir.

AKP’YE KIRMIZI KART GÖSTERMENİN ZAMANI GELMİŞTİR

Ama bunların hiç biri Elazığ’ın hiçbir sorununa, emeklinin, işsizin, köylünün, yöneticinin, çiftçinin sorununa sahip çıkmamıştır. Kovancılar ovası da Elazığ’ın diğer ovaları gibi bereketli topraklardır. Elazığ’ın ovalarında olduğu gibi sulama birliğinin ödeyemediği enerji borçlarından dolayı bu alanlarımıza sulama yapılmamaktadır. Bu acıyı bu zulmü bizim insanlarımız çekiyor. İşte bu zulüm’e dur diyebilmek için HDP’ye bir oy verin. Halkımız kendi imkânlarıyla topraklarını, bahçelerini sulamak için artezyen kuyularıyla idare etmeye çalışıyor. Devletin buralara yapılan kanallarla su vermesi gerekir.

Diğer bir sorun ise yapılan afet konutlarıdır. Kovancılar ve çevresi de bundan oldukça etkilenmiştir. Başlangıçta yapılan bu afet konutları 40 bin ücret talep edeceklerini, bunu da ilerde artıracaklarını söylemişlerdir. Bu vaadi halkımıza vermişlerdir. Ama son aylarda bu fiyat en az 75 bin ile 125 bin TL fiyatla ücretlendirdiler. İşte bu zulüm’e dur demek için bize oy verin diyoruz.

Yapılan Beyhan barajıyla sular altında kalan cennet gibi topraklarımız Gökdere ve havzası sular altında kaldı. Gök dere’nin Palu’yla ilişkisi kesildi. Yapılan baraj birlikte köprü projesi ise bakanlık tarafından 4 yıldır maliyeti yüksek diye bekletiliyor. İnsanlarımız bu yüzden çok uzun bir yol katletmek zorunda kalıyor. Kovancılar üzerinden Palu’ya ulaşmak zorunda kalıyorlar. İşte bu zulüm’e dur demek için AKP’ye bir kırmızı kart göstermek gerekir.

Ben Gökdere havzanın her yerini gezdim. Selahattin başkanımızın köyüne de gittim. O köyde Palu’ya bağlı olmasına rağmen Palu’yla bir bağlantısı kalmamıştır. Gökdere’ye giderken bir levha asmışlar. Muhtarlık demiş ki yol yoksa oy da yok. AKP’ye yol yoksa oyda yok diyebilinmelidir.

Biz mevcut AKP milletvekilleri gibi yapmayacağız. Onlar meclise gittiklerinde 40 yılda bir kendi memleketlerine uğruyor ve oy istemek için geliyorlar. Ama bizler bu halkın sesi olacağız sizlerin içinde olacağız.Sorunlarınızı tespit edip mecliste bunları sunucağız.Biz bunun sözünü şimdiden size veriyoruz.