DEMİRBAĞ; ÖZEL İDARE AKP PROPAGANDASI YAPAMAZ

HDP 1.Sıra Milletvekili adayı Orhan Demirbağ,Eyüp Bağları işçilerinin yaptığı eylemi desteklediğini belirterek 34 arkadaşımızın mağduriyeti devam ediyor, bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız dedi.

HDP 1.Sıra Milletvekili adayı Orhan Demirbağ,Eyüp Bağları işçilerinin yaptığı eylemi desteklediğini belirterek 34 arkadaşımızın mağduriyeti devam ediyor, bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız dedi.

Demirbağ; “AKP nin il başkanı bu işçilere bir sözü olmuştu. Bu söz yerine getirilmedi. Bu insanlar mağdur edildi. Bu konunun takipçisi olacağız.  Onların mücadelesi bizim mücadelemizdir. Hükümetin bu tavrını kınıyoruz bizde bu konunun takibini yapacağız. Bir tek işçiler mağdur edilmedi, aynı zamanda susuzluktan çiftçilik yapan insanlarımız da mağdur edildi.  Şu an Elazığ ovasında ve Kovancılar ovasında sulama yapılmıyor. Sebepleri belli. Elektrik parasının pahalı oluşu ve su olmamasıdır. Daha önce borçların ödenmemesi gibi birçok etken vardır. Sulama yapılmadığı için üretim yapılmıyor bunlarında takipçisi olacağız.” dedi.

PROVOKASYONA GELMEK İSTEMİYORUZ

HDP 1.Sıra Milletvekili adayı Orhan Demirbağ önemli bir Seçim süreci yaşadıklarına dikkat çekerek, demokratik süreç içinde süreci sonlandırmak istediklerini, bunu çok dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Demirbağ,” Israrla söylüyorum her hangi bir provokasyona gelmek istemiyoruz. Aramıza provokatörler katılabilir, işçilerimizin arasına bir takım insanlar girip tahrik edebilir. Biz bunun farkındayız. Çok dikkatliyiz. Seçim süresinde çok demokratik bir yarış göstermek istiyoruz. Bugüne kadar bunu başardık.”dedi.

ÖZEL İDARE AKP PROPAGANDASI YAPAMAZ

Bu seçime anti demokratik bir seçim olarak gördüklerini ve adaletsiz bir seçim ortamı içinde olduklarını söyleyen HDP Elazığ 1.Sıra Milletvekilli adayı Orhan Demirbağ,” Biz HDP olarak hazineden para almış değiliz. Ama diğer 3 parti hazineden çok büyük paralar aldılar. Biz kendi yağımızla kavruluyoruz. Biz devlet imkanlarından faydalanamıyoruz. AKP hükümeti devletin imkanlarından faydalanıyor. Sayın Cumhurbaşkanı her gün bir yerde açılış, miting yapıyor.  Ama seçim propagandası yapıyor. Bu doğru değildir, bu anayasa da uygun değildir.  Sayın Cumhurbaşkanı bunu yaparken Elazığ il özel idaresi muhtarlara toplu olarak yemek vereceğim diyor. Muhtarları toplayıp propaganda yapıyor. Sadece AKP’lilerden oluşan bir yemek verildi. Bunlar doğru değildir. Bizler açısından kabul edilemez bir durumdur. Bunu kamuoyunun bilmesini isteriz. “Dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİNİN TEMİNATI HDP’DİR

HDP olarak bütün ilçeleri gezerek köy ziyaretlerine devam ettiklerini söyleyen HDP Milletvekili Orhan Demirbağ, Çok büyük bir ilgi ile karşılandıklarını söyledi.

Demirbağ,” Bize her çevreden farklı eğilimler var. Herkesim bize sizinleyiz diyor. Vatandaş HDP nin barajı aşması gerektiğin Türkiye’nin bir sıkıntıya. Bir kaosa, girmemesi için HDP’nin mutlaka barajı geçmesi gerektiğini söylüyor ve TBMM de temsil edilmesi gerektiğini söylüyor vatandaş. Başlatılan çözüm sürecinin olumlu bir barışla artık bunun sonuçlanması gerektiğini, toplumun bu konuda çok hassas olduğunu şiddetin kanın dökülmemesi gerektiğini belirtiyorlar. Bizde bu sürecin teminatı HDP’ dir diyoruz. “ dedi.

KORUCULAR MAĞDUR EDİLMEMELİ

Koruculuk sisteminin kaldırılması gerektiğine işaret eden Orhan Demirbağ, Bunlar belirli sebeplerden dolayı korucu olmuşlardır. Ama bunların mağdur edilmeden silahlarını bırakması gerektiğini savunuyoruz .” dedi.

 Demirbağ,” Koruculukta belli bir kesimin yaşı geçmiş olanların emekli edilmesi gerekir. Bunların dışındakileri ise belli kurumlara yerleştirip mağdur etmemek gerekir. Korucular çözüm süreci sonuçlanırsa bizim durumumuz ne olacak diyerek, endişelidirler. Seçim çalışmaları bu yönde devam ediyor. Biz iddia ediyoruz Elazığ ‘da ikinci partiyiz.” dedi.

ELAZIĞSPOR KLÜP BAŞKANI ÖZTÜRK SPOR’U SİYASETE KARIŞTIRIYOR

HDP Milletvekili Orhan Demirbağ, Elazığspor Klüp başkanının spor’u siyasette alet ettiğine işaret ederek, “Elazığspor tüm Elazığlıların ve Yurt içindeki ve yurt dışındaki Elazığlıların takımıdır. Bu kulüp bizim onur duyduğumuz bir yerdir sahipleniyoruz. Klüp Başkanının Yemek düzenleyip AKP’li aday ve aday adaylarını çağırması spor’u siyaset karıştırma olarak görüyorum. Bütün kurumları uyarıyorum. Bütün kurumlar tarafsızlığını yitirmemeli. Kurumlar seçimlerin üstüdür. Bunlar konumlarını korumalıdırlar. Kamuoyu bu konuda duyarlıdır yapılanın doğru olmadığın belirtmek isterim.” dedi.