E TİPİ KAPALI CEZA EVİNDE SEMİNER

Elazığ E Tipi kapalı Ceza evinde Anne Ve Çocuk İlişkisi' konusunda 'Kişisel Gelişim' Semineri 'düzenlendi.

Elazığ E Tipi kapalı Ceza evinde Anne Ve Çocuk İlişkisi” konusunda “Kişisel Gelişim” Semineri “düzenlendi.

 

 

Konuyla ilgili olarak yapılan yazılı basın açıklamasında,” Elazığ E Tipi Ceza İnfaz Kurumu olarak hükümlü ve tutuklulara yönelik gerçekleştirilen sosyal kültürel ve eğitsel faaliyetler kapsamında farklı alanlarda ve kendi alanlarında uzman kişilerden destek alınarak seminer programları ve sosyal kültürel faaliyetler ( sağlık, kişisel gelişim, eğitim, tiyatro, konser vb.) düzenlenmektedir. Hedeflerimize ulaşmak amacıyla Eksen Yıldızları Anaokulu Kurum Müdürü Sayın Belgüzar Sivri ve Müdür Yardımcısı Nihal Yıldırım, Amerika Kültür Dil Okulları Müdür Yardımcısı Sayın Rümeysa Dere kadın hükümlü ve tutuklulara yönelik: "Anne Ve Çocuk İlişkisi” konusunda “Kişisel Gelişim” Semineri “düzenlenmiştir.

 

 Nihal Yıldırım, yaptığı açıklamada,”  Anne çocuk arasındaki ilişki her yaşta farklılık gösterir. Bu da normaldir. Hatta kız çocuğunuz mu var erkek çocuğunuz mu var buna göre de anne çocuk ilişkisi değişkenlik gösterir. Anneler çocuk yetiştirme süreçlerinde zorlandıkları olur. Ne yapması gerektiği konusunda karar veremez böyle durumlarda ilk ve en tanıdık davranış şekliyle davranmaya başlar. Bu da kendi annesinden gördüğü ya da duyduğu gibi davranmaktır. Bir anneden gelen soru ve cevabını birlikte irdeleyelim. Böylece bir annenin yaşadığı zorluğu anlamış ve neler yapılması gerektiği konusunu da değerlendirmiş oluruz.

Bebeklik döneminde anneye bağımlı olan çocuk, 4–5 yaşlarından itibaren ‘’birey’’ olmayı keşfeder ve bu dönemde annenin davranışlarının da değişmesi kaçınılmazdır.


         Dinleyin ve cevapsız bırakmayın: Dünyaya gözünü açar açmaz size güvenen çocuğunuzun anlattıklarını sabırla dinleyin ve sorularını kesinlikle cevapsız bırakmayın. 


         Saygı sınırını netleştirin: Çocuğunuzun odasına girerken kapıyı çalmanız, onun da aynı şekilde davranması konusunda size söz hakkı sağlar. Böyle küçük detaylara dikkat ederek çocuğunuzun özel hayata saygı kavramını geliştirebilirsiniz. 

         Anne-çocuk ilişkisine zarar verebilecek en önemli durum, çocuğun mutsuz bir evlilik içinde, plansız gebelik sonucu dünyaya gelmiş olması. Bu durumda savunmasız bir şekilde hayata gözlerini açan bebek, bir süre sonra annesi tarafından kabul edilse dahi babanın tutumları hem anneyi hem de bebeği olumsuz etkiler.