ELAZIĞ BASINI EBMC ÇATISI ALTINA BİRLEŞTİ

Elazığ'da yayın yapan yazılı ve görsel medyanın patronları, yöneticileri ve çalışanları toplu olarak Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti'ne üye oldu.

Elazığ’da yayın yapan yazılı ve görsel medyanın patronları, yöneticileri ve çalışanları toplu olarak Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti’ne üye oldu.

 

30 yeni üyenin katılımıyla yaklaşık 150 üyeye ulaşan Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti, Elazığ’ın en güçlü basın cemiyeti olmasının yanı sıra kentin en etkili sivil toplum kuruluşu olduğunu ilan etti..

 

Gazetecilerin toplu katılımı dolayısıyla Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti’nde tören düzenlendi. Törende konuşan Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı M. Nafiz Koca, katılımlarından dolayı gazete yöneticilerine ve çalışanlarına teşekkür etti.

 

Bu katılımla Elazığ basın camiasının övgüye layık bir birliktelik sağladığını aktaran Nafiz Koca şunları söyledi:

 

ASIRLIK GAZETELERİMİZ VE DUAYEN GAZETECİLERİMİZLE BİR ARAYA GELDİK

 “Malumunuz olmak üzere Elazığ Basın Dünyası son dönemlerde beklemiş olduğumuz ya da halkın beklentileri içerisinde olan bir ivmeyi yakalayamadı. Yakalayamadığı gibi de Elazığ’da gerek yazılı gerekse görsel basınımız hep geçmişteki başarısıyla övündü ve avundu. Bizler de Basın ve Medya Camiası olarak geçmişimizden tevarüs eden o övgüye layık olma adına asırlık gazetelerimizle birlikte böyle bir araya geldik. Yapmış olduğumuz istişareler neticesinde Elazığ basınının eski itibarını kazandırma, başarılarındaki eski ivmeyi yakalama adına tek çatı altında toplanmaya kararı verdik.”

 

ALLAH NASİP ETTİ RÜŞTÜMÜZÜ İSPATLADIK

Biliyorsunuz biz 2012 yılının Mart ayında Elazığ basınının, yazılı ve görsel basınımızın, eli kalem tutan köşe yazarlarımızın, makalecilerimizin, denemecilerimizin bir araya gelmesi ve Elazığ’ı ortak paydasına alması için bir girişim başlatmış bu girişimleri bir çatı altında toplamak için toplantılar yapmıştık,

Ancak toplantılar tek çatı altında toplanma yönünde netice vermeyince 2013 yılının Haziran ayında resmi olarak Elazığ Basın ve Medya Cemiyetini kurup faaliyetlerimize başladık. Bu faaliyetlerimizle malumunuzdur 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü Elazığ basını ve medyasını ve emekçi gazetecilerimiz adına yaparak kutladık. Allah nasip etti rüştümüzü hakkiyle de ispatladık.

Tabi toplumda basın denildiği zaman kimse kusura bakmasın ama hepimizin içini acıtan, hepimizi yaralayan, rencide eden birçok hezeyanlarla karşılaşıyor birçok layık olmadığımız cümleleri ister istemez içimize sindirmek zorunda kalıyoruz.

 

ELAZIĞ BASIN VE MEDYA DÜNYASI BİR ARAYA GELDİ

 “Bunların en başında gelen de kiminle konuşursanız konuşun ki geçtiğimiz günlerde de Aydın abim, Rıdvan abim ile bir kamu kurumunda otururken kamu görevlisi arkadaşımız çok ilginç bir detayı bizimle paylaşmış ve Elâzığ’a geldiğimde bazı üst düzey yöneticilerle görüştüğümde Elazığ basını sorduğumda bize dediler ki bunlar hiçbir zaman bir araya gelemezler.

Bu söz hepimiz için gurur kırıcı, iç acıtıcı ve benliğimizi incitici söylemler. Allah’a çok şükür onların söylediği olmadı ve biz bugün bir araya geldik. Düne kadar bir arada değildik, sebebi belliydi; çünkü önüne gelen herkes; bürokrasisi, siyasetçisi ve STK’larıyla herkes basın üzerinde oyunlar oynadı.

 

BASIN ÜZERİNDE SARI ÖKÜZÜ OYNADILAR

Basın üzerinde öylesine senaryolar yazdılar ki bu senaryolarının başında da hepimizin ve Elazığ kamuoyunun çok iyi bildiği bir sarı öküz senaryosu vardı. sırasıyla hepimizin birbirleriyle irtibatını kopartıp bizleri alay konusu ettiler.   Allah’a çok şükür bugün itibariyle Elazığ Basını ve Medya Dünyası bir araya gelmiştir.”

 

ONLAR DA KENDİLERİNE GELSİNLER

“Şimdi bir araya gelme sırası Elazığ’ın bürokrasisindedir. Gelme sırası Elazığ’ın siyasilerindedir. Gelme sırası Elazığ’ın STK’larındadır. Nereye gelmeleri lazım? Kusura bakmasınlar ama kendilerine gelmeleri lazım. Çünkü bugün bu çatı altında toplanan kalem ehli olan bütün değerlerimiz, büyüklerimiz Elazığ’ı ortak paydasına alacak, Elazığ’ın sorunlarını sadece kendi sorunları gibi değil de toplumun sorunu olarak masaya alıp o sorunun çözümü olarak tek yürek tek vücut olarak bu sorunun çözümü için elinden geleni yapacaktır.

 

BU BİRLİKTELİĞİN ONURUNU YAŞIYORUZ

Dolayısıyla ben böylesine kutsi ve böylesine ulvi amaçlarla bir araya gelen ki Elazığ’da basının gurur kaynağı olan asırlık gazetelerimiz, basının gurur kaynağı, övünç kaynağı olan yarım asırlık gazetelerimiz ve sahiplerinin ekipleriyle birlikte böyle bir çatı altında gelip bizlerle aynı havayı teneffüs etmesinin şu an gurur ve onurunu yaşadığımızı Elazığ kamuoyuna gururla buradan duyurmak istiyorum.”

 

ELAZIĞ BASINI KENDİNE GELDİ

“Tabi Elazığ kamuoyu ‘bunlar bir araya gelmez’ cümlelerinden yola çıkarak basına bakış açılarını da o yönde geliştirmektedirler. Gelişen bu bakış açıları da ister istemez bizleri üzmekte, incitmekte ve rencide etmektedir. Artık bundan sonra basın dünyasında hiçbir arkadaşımızın, hiçbir yazılı basın sahibimizin, görsel basın sahibimizin üzülmesine, içini geçirmesine asla müsamaha göstermeyeceğiz, müsaade etmeyeceğiz. Çünkü Elazığ basını hakikaten güçlü. Elazığ basını kendine geldi. Elazığ basını mazisinden günümüze tevarüs eden o sahip olduğu ulvi değerleriyle bundan sonra Elazığ’ı ortak paydasına alacak ve Elazığ’ın sorunlarının üzerinde yoğunlaşacaktır.”

 

BASINDA ARTIK KIRGINLIKLARA DA SON

Düne kadar Elazığ basınında meslektaşlarımızın birbirleriyle sıkıntıları olabilirdi. Düne kadar Elazığ basın dünyasında meslektaşlarımız farklı nedenlerden ötürü birbirleriyle küs, kırgın, dargın olabilirlerdi. Bugün bu çatı altında bir araya gelmemizin nedeni de bütün meslektaşlarımızla aramızdaki dargınlıkları, kırgınlıkları sebebine bakmaksızın izale edip ortadan kaldırmaktır. Bunun da müjdesini verdik.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNDE ÖN AYAK OLACAĞIZ

Bundan sonra elde ettiğimiz bu güçle oluşturacağımız enerjiyi elbirliğiyle tüm Elazığ’a ve Elazığ’ın sorunlarına çözüm olarak yansıtacağız. Çünkü biz artık büyük bir cemiyetiz. Büyük bir camiayız. Biz artık bugünden itibaren Elazığ’ın en büyük sivil toplum örgütüyüz. Bu güçle inşallah Elazığ’ın bütün problemleri masamızda olacak. Faillerini ve muhataplarını buradan çıkacak çözüm önerileriyle harekete geçirip; harekete geçirdiğimiz dinamiklerle de inşallah Elazığ’ın en kadim sorunları başta olmak üzere bütün problemlerinin çözümünde ön ayak olacağız.”

 

PROBLEMLERİN ÇÖZÜMÜ OLACAĞIZ

“Biz kurulduğumuz günden bu tarafa cemiyetçiliğin Elazığ için çok önemli olduğunu bilen, Elazığ’da yüzlerce hatta 1000’in üzerinde sivil toplum örgütü olmasına rağmen sayısız sorunların olmasının nedeninin STK’ların kendi asli görevlerini yapmamalarının ve STK’ların problem çözmektense probleme problem olarak eklenmekten başka bir misyonunun olmadığını hep savunduk durduk. Dolayısıyla cemiyetimiz budan böyle problem değil problemlerin çözümü olacaktır.

 

CEMİYETİMİZ DİĞERLERİNDEN FARKLIDIR

Bizim haricimizde iki kardeş cemiyetimiz daha vardır. Ama bizim cemiyetimizin onlardan farklı yönü vardır o da Elazığ’ın sorunlarını dert edinmesidir. Cemiyetimizin onlardan farklı yönü vardır; büyük bir cemiyettir, geçmişi çok eskilere dayanan asırlık bir geçmişe sahip olmanın verdiği gururla iki metrekarelik alanlara sığmayacak kadar büyük ve coşkulu olmasıdır. Onun için bizim cemiyetimizde dikkat ettiyseniz diğer cemiyetler gibi resmi kurumların resmi sözcülüğünü yapabilecek basın sözcüleri ya da basın müdürleri yoktur.”

 

HAYALİMİZ BİR BASIN MÜZESİ KURMAKTIR

“Bu cemiyetin asıl amacı her ne kadar kendi meslektaşlarının hak, hukuklarını korumak, onların hak ve hukuklarını savunmak olsa da kurulma ve bir araya gelme nedenimiz Elazığ’dır, Elazığ’ın sorunlarıdır ve Elazığ’ın sorunlarına çözüm üretmektir. Bugüne kadar birkaç projemiz Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti olarak oldu gerçekleştirdik. Bundan sonraki projelerimizle alakalı olarak ajandamızın kalabalık, kabarık olduğunu ifade etmek istiyorum. Bunların en başında yönetim kurulumuzun da hayali olan, rüyası olan sonradan bizimle birlikte aynı havayı teneffüs edip bizlerin gücüne güç katan değerli ağabeylerimin de tasvip edeceği projelerinin arasında en büyük hedefimiz Elazığ’da Avrupa birliği projeleri ve SODES kapsamında Türkiye’de bir ilk olan basın müzesi kurmaktır.

 

ÜYELERİMİZ İÇİN YABANCI DİL EĞİTİMİ

Nasip olursa bu basın müzesini kurmak için girişimlerimiz başlamıştır, projelerimiz yapım aşamasındadır bunu hayata geçireceğiz. İkinci olarak gerek meslektaşlarımız gerekse gençliğimiz üzerinde eğitim faaliyetlerimiz vardır, bunun ilkini de Allah nasip ederse cemiyetimiz bünyesinde yabancı dil kursu açarak başlatacağız.”

 

12 GÜNLÜK GAZETENİN 11’İ ARTIK EBMC ÜYESİ

“Aramıza katılan bizlere güçleriyle güç veren, bizler de sizlerle aynı yolda devam etmek istiyoruz, bizlerden istifade edin, tecrübelerimizden faydalanın gerekçesiyle bizlere destek veren çok değerli büyüklerim çok değerli meslektaşlarımın kimler olduğunu sizlerle paylaşmak istiyorum; malumunuz olduğu üzere Elazığ’da 12 tane günlük yayın yapan yazılı basınımız var bunun bir tanesi yakında vasıf kazanacak onların dışında haftalık ve aylık yayın yapan gazetelerimiz var.

ARTIK DAHA GÜÇLÜ BİR SESİMİZ VAR

11 günlük gazeteden aramıza katılan bizlerle birlikte olan gazetelerimiz; Turan gazetesi sayın Murat Turan ve ekibi, Ulu Ova gazetesinden çok değerli büyüğümüz Elazığ’ın doğa yen gazetecilerinden Fırat Havzası gazetecileri cemiyetinin kurucusu cemiyetçilikte  Elazığ’da çığır açmasına sebep olan sayın Aydın Meral ve ekipleri, yine  Turan gazetesinden sayın Murat Turan ve ekipleri, Hakimiyet gazetesinde günlük yayın yapan sayın Ahmet Toprak ve muhabir kadrosuyla birlikte yazı işleri kadrosu, Elazığ’ın en büyük gazetelerinden Günışığı gazetesi ki Elazığ’ın sorunlarını öncelikleri arasına almasıyla tanınan sayın Murat Kuşçubaşı değerli üstadım ve beraberindeki kadrosu, Güne bakış gazetesinden değerli kardeşim Erhan Doğan ve yazı işleri müdiresi ve ekibi, Haber kent gazetesinden Efraim Gündem ve ekibi, bendeniz Yeni ufuk gazetesinde ekibim olarak cemiyetimizin yöneticisi ve üyeleriyiz, yine Elazığ’ın yarım asra yakın gazetecilik geçmişiyle ve meslekteki tecrübesiyle bizlerinde ufkunu açan Fırat gazetesinden sayın Kemal Ergun Aslan ve yazar kadrosuyla birlikte muhabir kadrosu, Yeni Çağ gazetesi el değiştirdiği için yeni gazetesinin sahipleri ve ekibi, haftalık gazetelerimizden Star gazetesi ve ekibi, El Aziz gazetesi, Her ay Aktüel dergisi, radyolarımızdan Ezgi radyo, radyo 2000,Hit FM, Ajans 23 gibi basın kuruluşlarıyla birlikte Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti bundan böyle daha güçlü, kuvvetli. Bundan böyle birlik ve beraberlik içerisinde Elazığ’ın gündemini ele alacak şekilde faaliyetlerini sürdürecektir. Ben aramıza yeni katılan çok değerli büyüklerimize, çok değerli meslektaşlarımıza tekrar aramıza hoş geldin diyor saygılarımı sunuyorum. Son dönemin gelişen medyasından internet medyacılığında Elazığ’ın resmi olarak tek internet haber sitesi olan Ajans 23 ve Mynet’in Elazığ temsilcisi Sayın Eyüp Deniz ve Genel Yayın Koordinatörü küçük kardeşimiz Arzu Akın.”

ARKADAŞLARIMIZ İSTEDİĞİ ZAMAN İSTEDİĞİ SAATTE GELEBİLİR

“Cemiyetimize yeni gelen genç arkadaşlarımız için özellikle hatırlatmak istiyorum; Cemiyetimiz sabah saat 07.00 akşam 20.00 arasında açıktır. Burada yine mesleğimizden olan değerli arkadaşımız Gülbin Yıldız buranın müdürüdür sürekli buradadır. Cemiyetimizde her arkadaşımızın kendisine özgü bir odası olduğu gibi hangi gazete olursa olsun üyemiz ya da değil fark etmez, o gazeteci arkadaşlarımız ya da köşe yazarlarımız için tahsis ettiğimiz bir odamız vardır o arkadaşlarımız istediği zaman istediği saatte gelip internette araştırmalarını yapabilir, köşe yazılarını yazabilir, kendi basın kuruluşlarına buradan gönderebilirler. Bu arkadaşlarımızın da bu hizmetlerimizden haberdar olmasını istiyorum.”