Elazığ Gazeteciler ve Medya Cemiyeti Güçlü Bir Başlangıç Yaptı

Elazığ basın camiası yeni bir çatı altında buluştu. Elazığ Gazeteciler ve Medya Cemiyeti, geniş katılımlı ve görkemli bir toplantıyla kamuoyuna tanıtıldı. Toplantıda birlik, dayanışma ve üretkenlik mesajları ön plana çıktı.

Elazığ Gazeteciler ve Medya Cemiyeti’nin tanıtım toplantısında konuşan Cemiyet Başkanı Zülfü Bal, kuruluş amaçlarını, hedeflerini ve yol haritasını net ifadelerle kamuoyuyla paylaştı.

“Tabela Cemiyeti Olmayacağız”

Basın mensuplarını selamlayarak konuşmasına başlayan Başkan Bal, pasif ve göstermelik bir yapı olmayacaklarının altını çizerek şu ifadeleri kullandı:

“Biz tabela cemiyeti olmayacağız. Sadece adı olan, yılda bir gün ortaya çıkan bir yapı asla olmayacağız. Bu şehirde basın ve medya alanında üreten, sahada olan, meslektaşının derdiyle dertlenen bir cemiyet olacağız.”

Bal, Elazığ basını için aktif, sürdürülebilir ve sahada olan bir yapı hedeflediklerini vurguladı.

 

“Beraber Üreteceğiz, Beraber Kazanacağız”

Cemiyetin temel anlayışının “biz” duygusu üzerine kurulu olduğunu belirten Bal, kişisel çıkarların değil mesleki dayanışmanın esas alınacağını ifade etti:

“Bu cemiyet kimsenin kişisel alanı değildir. Mesleğini ahlakla ve onurla yapan herkesin ortak çatısıdır. Hiçbir meslektaşımız kendisini yalnız hissetmeyecek.”

Zor zamanlarda gazetecilerin yanında olacak, haksızlıklar karşısında susmayan bir yapı inşa edeceklerini de sözlerine ekledi.

 

Şehrin Tüm Sorunlarında Aktif Rol

Cemiyetin yalnızca meslek içi konularla sınırlı kalmayacağını belirten Başkan Bal, Elazığ’ı ilgilendiren her konuda sürecin içinde olacaklarını söyledi:

“Elazığ’ı ilgilendiren hiçbir meselede kenarda duran değil; takip eden, söz söyleyen, çözüm üreten ve kamuoyu oluşturan bir basın anlayışını savunacağız.”

 

Kayıt Dışı Faaliyetlere Net Tavır

Bal, basın mesleğini olumsuz etkileyen kayıt dışı ve sistem dışı faaliyetlere karşı kararlı bir duruş sergileyeceklerini belirterek, yasal şartları sağlayan gazetecilerin haklarının korunacağını vurguladı.

Cemiyetin konser ve etkinlik odaklı değil; proje, eğitim ve mesleki gelişim temelli bir anlayışla faaliyet göstereceği ifade edildi.

60 Üye ile Yola Çıkıldı

Kuruluş aşamasında 60 üye ile yola çıktıklarını belirten Bal, yapılacak ziyaretler ve görüşmelerin ardından üye sayısının hızla artacağını söyledi.

Yönetim ve Kurullar Açıklandı

Toplantıda Elazığ Gazeteciler ve Medya Cemiyeti’nin yönetim ve kurulları da kamuoyuyla paylaşıldı.

YÖNETİM KURULU

Zülfü Bal – Yönetim Kurulu Başkanı

Mehmet Şağbanşua – Başkan Vekili

Serkan Aksakal – Başkan Yardımcısı

Ersin Çelik – Başkan Yardımcısı

Metin Erol – Başkan Yardımcısı

Selahattin Çelik – Yönetim Kurulu Üyesi

Ceyhun Gül – Yönetim Kurulu Üyesi

Metehan Yurt – Genel Sekreter

Arzu Akın – Kadın Kurulu Başkanı

KURUCU ÜYELER

Zülfü Bal, Mehmet Şağbanşua, Serkan Aksakal, Ersin Çelik, Selahattin Çelik, Arzu Akın, Etem Yalın

DENETLEME KURULU

Etem Yalın – Denetleme Kurulu Başkanı

Asil ve yedek üyelerin ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşılacağı bildirildi.

Nafiz Koca’dan Destek Mesajı

Toplantıya katılan Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca, Elazığ Gazeteciler ve Medya Cemiyeti’ni “kardeş cemiyet” olarak nitelendirerek şu açıklamayı yaptı:

“Kurulan bu cemiyetin başarılı olacağına inancım tamdır. Elazığ basını adına hayırlı bir oluşumdur. Her konuda destekçileri olacağım.”

“Elazığ Basını İçin Hayırlı Olsun”

Toplantı, birlik ve dayanışma mesajlarıyla sona ererken Başkan Zülfü Bal, katılımcılara teşekkür ederek cemiyetin Elazığ basını ve şehir adına hayırlı olmasını temenni etti.

Elazığ Gazeteciler ve Medya Cemiyeti’nin güçlü yönetimi, net vizyonu ve geniş katılımlı yapısıyla kent basınına yeni bir soluk getirmesi bekleniyor.