HARPUT'TA TEMİZLİK ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRDİ

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, birim müdürleri, 80 üniversite öğrencisi, EBEGEM kursiyerleri ve Harput Mahalle Muhtarı Zülküf Demirpolat'ın katılımıyla Harput'ta genel bir temizlik çalışması gerçekleştirildi.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, birim müdürleri, 80 üniversite  öğrencisi, EBEGEM kursiyerleri ve Harput Mahalle Muhtarı Zülküf Demirpolat'ın katılımıyla Harput'ta genel bir temizlik çalışması gerçekleştirildi.

DÜNYA KARMASI HARPUT'TA TEMİZLİK ÇALIŞMASI YAPTI

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Elazığlıların en uğrak mekanı sayılan Harput'ta Elazığ Belediyesi idarecilerinin katılımıyla bir temizlik çalışması yapıldı. Yurdun farklı noktalarından Fırat Üniversitesi'nde eğitim gören öğrencilerin yanı sıra Nijeryalı, Kenyalı, Azerbeycanlı ve ABD'li öğrencilerin de katıldığı organizasyon oldukça renkli görüntülere sahne oldu.

Çalışmalara bizzat katılan Başkan Yanılmaz, bu çalışmanın örnek niteliği taşıdığını belirterek, "Mesajımız şu: Çevremizi kirletmeyelim, çevremizi temiz tutalım. Çevremizi kirletenlere engel olalım. Harput bizim 4 bin yıllık tarihi kültür ve sanat şehrimiz. Kadim bir medeniyetin şehri. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehir. Birçok devlet Harput'ta kuruldu. Birçok din ve mezhep burada yaşadı. Bu nedenle Harput medeniyetin merkezidir, eğitimin merkezidir. İlim ve irfan yuvası tarihi bir kent olan Harput'ta  temizlik faaliyeti gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

EBUAŞ'ın organizasyonuyla bu çalışmanın gerçekleştiğini belirten Başkan Yanılmaz,  organizasyona destek veren Fırat Üniversitesi'ne ve EBUAŞ yetkililerine teşekkür etti.

Kampanyaya katılan yerli yabancı tüm öğrenciler, çevre temizliğine dikkat çekerek, "Çevremizi temiz tutalım, kirletenleri uyaralım" mesajı verdiler.

Harput Mahalle Muhtarı Zülküf Demirpolat da "Harput'a hak ettiği değeri veren Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Temizlik anlamında Harput'ta her şey yolunda" dedi.

Harput'ta piknik yapan vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Yanılmaz kısa bir mola vererek, piknikçilerin sazlı muhabbetlerine de eşlik etti. 'Harput Dört Dağ İçinde' türküsüne eşlik eden Başkan Yanılmaz, keyifli molasının ardından çalışmalara devam etti.

BELEDİYE MECLİS ÜYESİ GELİNLİĞİYLE ÇALIŞMALARA RENK KATTI

Bugün gerçekleştirilen bir düğünle dünya evine giren Belediye Meclis Üyesi Zinnur Başgün de gelinliğiyle geldiği Harput'ta çalışmalara renk kattı. Gelin Zinnur Başgün'ü karşısında gören Başkan Yanılmaz, "Belediye Meclis üyemiz Zinnur hanımefendi de gelinliğiyle görevini ifa etmeye gelmiş. Gelinliği giymiş olmasına rağmen görev görevdir diyor" espirisini yaparak, genç çifte mutluluk diledi.