KOVANCILAR VE PALU; SEPTİOĞLU'NU BAĞRINA BASTI

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Adayları Feyzi Septioğlu ve Yaşar Karabulut; İl Başkanı Ünsal Karatepe, il ve merkez ilçe teşkilatı ile beraber önce Kovancılar ilçesinde sonra Palu ilçesinde seçim bürosu açtılar.

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Adayları Feyzi Septioğlu ve Yaşar Karabulut; İl Başkanı Ünsal Karatepe, il ve merkez ilçe teşkilatı ile beraber önce Kovancılar ilçesinde sonra Palu ilçesinde seçim bürosu açtılar. 

Yoğun ilginin olduğu seçim bürosu açılışlarında Kovancılar ve Palu, CHP Elazığ Milletvekili Adayı Feyzi Septioğlu’nu adeta bağrına bastı.

CHP ADAYLARI’NA KOVANCILAR VE PALU’DA YOĞUN TEZAHÜRAT

Yaklaşık 150 araçlık konvoy eşliğinde Kovancılar ve Palu ilçelerine giren CHP Elazığ Milletvekili Adayları Feyzi Septioğlu ve Yaşar Karabulut; gerek Kovancılar gerekse Palu halkı tarafından ‘Septioğlu nerede biz oradayız’ , ‘Kovancılar seninle gurur duyuyor’, ‘Palu seninle gurur duyuyor’ sloganları, ıslık ve alkışlarla coşkuyla karşılandı. CHP Adaylarını Kovancılar’da yaklaşık 300, Palu’da ise yaklaşık 500 kişi coşkuyla karşılayarak konuşmalarını dinledi ve yoğun tezahüratlarda bulundular.    

“KOVANCILAR, SEPTİOĞLU’NA SAHİP ÇIKMAZSA YAZIKLAR OLSUN”

CHP Elazığ İl Başkanı Ünsal Karatepe; “2011 seçimlerinde biz Kovancılar’da 1 oy aldık. Kovancılar’ın seçmeni 24 bin. Aldığımız oy yüzde 3 civarında ama biz burada bunu söylüyoruz. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Cumhuriyet Halk Partisi’nin kapılarını sonuna kadar açarak birinci sıra adayımız Sayın Feyzi Septioğlu’nu davet ederek Cumhuriyet Halk Partisi’ne kazandırmıştır. Sayın Feyzi Septioğlu kendisi, ailesi, kardeşleri tüm efradıyla beraber Genel Başkanımızla beraber bu yola baş koymuşlardır. Bakın benim Kovancılar’dan istediğim şudur; biz CHP olarak Genel Başkanımız Dersimli Tuncelili Kemal Kılıçdaroğlu olarak kapılarını onuna kadar Septioğlu Ailesi’ne açtı. Biz bundan önce 40 yıl boyunca Cumhuriyet Halk Partisi’nin karşısında sağda siyaset yapan Feyzi Septioğlu’nu biz şu anda CHP’de mevcut olan iktidara başta bulunan Tiran’a karşı Başkanlık Sistemi’ne karşı biz Feyzi Septioğlu’yla beraber hareket edeceğiz. Biz Türkiyeliler olarak, biz Dersimliler olarak biz sonuna kadar Feyzi Septioğlu’nun arkasında olacağız. Biz Feyzi Septioğlu’na sahip çıkıyorsak Kovancılar da, Palu da, Alacakaya da, Arıcak da Sayın Feyzi Septioğlu’na sahip çıkmak zorundadır. Bu bizim için şeref ve onurdur ama şunu da buradan söylerim. Eğer Kovancılar Feyzi Septioğlu ailesine sahip çıkmazsa yazıklar olsun Kovancılar’a. Bakın bundan yaklaşık 10 gün önce Başbakan geldi Elazığ’da miting yaptı. Öyle bir ayıp öyle bir yalan söylediler ki burada kendilerinin yüzü kızardı. Sayın Faruk Septioğlu mitinge gelmediği halde Sayın Faruk Septioğlu’nun ismini okudular ama Faruk bey ne yaptı biliyor musunuz? ‘Kardeşim ben miting alanında yoktum, sonuna kadar da ağabeyimle beraber olacağım’ dedi. Bizim Cumhuriyet Halk Partisi olarak tek isteğimiz var. Biz 1 milletvekilinin peşindeyiz. Siz eğer Feyzi Septioğlu ve babasının bıraktığı mirasa sahip çıkmazsanız yazıklar olsun size. Siz Feyzi Septioğlu’nu milletvekili olarak Ankara’ya göndereceksiniz ve Feyzi Septioğlu babasının yolunda yürüyerek yapamadığı hizmetleri tamamlayacak.” dedi.

  “SEPTİOĞLU’NUN CHP’YE KATILMASINDAN ŞEREF DUYDUK”

CHP Elazığ Milletvekili Adayı Yaşar Karabulut; “Biz köylünün, işçinin, emeklinin ve esnafın yüzünü güldüreceğiz. Herkesin gelir düzeyini arttıracağız. Hani herkesin bir planı var ya 400 milletvekili. Biz bunların planlarını bir tarafa atacağız. Sayın Feyzi Septioğlu’nu da Elazığ’dan meclise göndereceğiz.” şeklinde konuşurken; CHP Elazığ Milletvekili Adayı Fadime Yılmaz ise, “Sayın Septioğlu’nun CHP’ye katılarak bizimle çalışmasından dolayı büyük şeref duyduk. Bütün emeğimiz ve elbirliğimizle Sayın Septioğlu’na en büyük desteğimizi vererek Ankara’ya göndereceğiz.” dedi. 

“BAŞBAKAN ELAZIĞ’DA ŞEYH ALİ EFENDİ’DEN BAHSETMEDİ”

CHP Elazığ Milletvekili Adayı Feyzi Septioğlu; “Bizim geçmişimizi biliyorsunuz. Şeyh Ali Ailesi’ni çok iyi tanıyorsunuz. Geçenlerde Başbakan geldi. Onun mensuplarının mensuplarına tabi olan insanlardan bahsetti ama Şeyh Ali Efendi’den bahsetmedi. Niye etmedi? Artık bunun değerlendirmesini siz yapın. Beğenilmeyen, tasvip edilmeyen, şu veya bu şekilde itham edilen Sayın Kılıçdaroğlu ne yaptı? Çıktı oradan geldi bizatihi kabrini ziyaret etti. Geldi burada sizin çayınızı içip sizlerle sohbet etti. Niye bunu yaptı? Çünkü buranın adamıydı. Elbette ki bu yöreye sahip çıkmak onun birinci görevidir. Benim babamın yaptıklarını bunlar ne yaptılar? Sattılar. Bir kısmını sattılar, bir kısmını da kuruttular. Cenabı-ı Hak nasip ederse sizin desteğinizi alırsam ve seçilirsem bundan emin olun ki benim birinci görevim bu haksızlığı gidermektir. Bu haksızlığın karşısında durup sonuna kadar bu yörenin kalkınması için elimden gelenin fazlasını yapmaktır.” diyerek CHP Kovancılar İlçe Seçim Bürosu’nun açılışını gerçekleştirdi.

“AĞABEYİM BİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEKTİR”

Palu’daki CHP İlçe Seçim Bürosu açılışının ilk konuşmasını yaparak Palu halkına seslenen Palu Eski Belediye Başkanı ve Feyzi Septioğlu’nun kardeşi Muhammed Septioğlu; ‘Büyük Başkan’ sloganları üzerine “Büyük halk sizsiniz. Septioğlu her zaman halkının yanında olmuştur. Halka hizmeti Hakk’a hizmet için bu yola çıkmıştır. Biz rahmetli babamızdan bunu öğrendik. Rahmetli babam bize hep şunu söylemiştir. Oğlum halka hizmet Hakk’a hizmettir demiştir. Bunun mükafatını biz Hak’tan bekliyoruz. Biz Palular olarak etle tırnağız, eğer bu birlik ve beraberliğimizi devamlı olmasını istiyorsak abim Feyzi Septioğlu bizi en iyi şekilde temsil edecektir.” dedi. 

“SEPTİOĞLU AİLESİ’NE SAHİP ÇIKMANIZI BEKLİYORUZ”

7 Haziran’da Paluluların AKP’ye iyi bir ders vermesi gerektiğini vurgulayarak konuşmasına başlayan CHP Elazığ İl Başkanı Ünsal Karatepe; şunları söyledi: 

“13 yıldır AK Parti iktidarında Palu yediden yetmişe hep iktidarın yanında durdu. Bunu kimse inkâr etmesin ama ne oldu? Son seçimlere geldiğimizde Palu’dan bir tane aday adayı göstermediler. Niye göstermediler biliyor musunuz? Bir tane milletvekili adayı çıktı şunu söyledi; ‘Biz Palululara bu dönem ders vereceğiz. Bakalım Palulular mı büyük Elazığ merkez mi büyük’ dedi. Siz de Palulular olarak AKP'ye iyi bir ders vermenizi istiyorum. Bunlar yola çıktığı zaman biz mücahidiz dediler. Bunların hepsi mücahit oldular. Bunların hepsi Harun’du hepsi Karun oldular. Bunların hepsi doğru geldiler hepsi yalancı oldular. Çok şükür Allah’ımıza biz hiçbir zaman yalan söylemedik. Biz hiçbir zaman dini kullanarak siyaset yapmadık. Biz doğru dürüst dik duran adamlarla siyaset yaptığımızda biz Elazığ’da ve Palu’da muvaffak olacağız. Ben Palulardan şunu istiyorum; biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu; Feyzi Septioğlu ve ailesine kapılarını açtı. Biz Feyzi Septioğlu ve ailesini kabul ettik. Eğer siz Palulular olarak Feyzi Septioğlu’na sahip çıkmazsanız yazıklar olsun diyorum. Merhum Ali Rıza Septioğlu’nun bu Palu’da yaşayanların hepsine hizmeti olmuştur. 20 bin kişiyi ekmek sahibi etmiştir. Siz de yediğiniz ekmeğe ihanet etmemek için Feyzi Septioğlu ailesinin arkasında olun.”   

“KURAN’I ALMIŞ ELİNE GEZİYOR. YAZIKLAR OLSUN!”

İktidarın halkı ayrıştırdığına dikkat çekerek mutlu bir azınlık yarattığını ve dur denilmezse ülkeyi çok kötü günlerin beklediğini söyleyen CHP Elazığ Milletvekili Adayı Feyzi Septioğlu; AKP’yi eleştirdiği konuşmasında şu sözlerle Palululara seslendi:

“Haksızlığın karşısında olacaksın ki bu ülkeyi birleştireceksin. Yekvücut yapar bölüştürürsen, ayrıştırırsan sen Türkiye'yi birleştiremezsin huzur getiremezsin. Sen ayrıştırma yaparsan Allah göstermesin ülkenin akıbeti Suriye konumuna gelir. Bunlar mutlu bir azınlık yarattı çoğunlukları da ekmeğe muhtaç etti. Eğer arzu ettiklerini tahakkuk ettirirlerse emin olun biz bu günlerimizi arar durma geleceğiz. Çok kötü günleri görmemiz kaçınılmaz olur. Dolayısıyla ben suçlanıyorum. Diyorlar ki ‘sen bunca zamandır sağda görev yaptın da neden şimdi sola gittin’ suçlanıyorum. Birisi diyor ki ‘rahmetim gazabımın önündedir’, bu Allah’ın ifadesidir ve Kuran’da mevcuttur. Birisi bakara makara deyip ayetle dalga geçiyor. Birisi de diyor ki; ‘Peygamberimiz Mekke’yi fethetti gururlandı biz gururlanmıyoruz.’ Sümmehaşa kendisini Peygamberin üstünde görüyor. Bunlara oy veren vebal altında değil de Feyzi Septioğlu’na oy veren mi vebal altındadır ben soruyorum size? Hz. Ömer çalışıyor kendisini gören insanlar görüşmeye geldiğini görünce mumu söndürüyor ikinci mumu yakıyor. Soruyorlar ‘neden bu mumu söndürüp diğer mumu yaktı.’ Diyor ki ‘o zaman devletindi devletin mumunu yakıyorum şimdi kişiseldir kendi mumumu yakıyorum.’ Şimdi bunlar ne yapıyor? 10 bin liralık altın bardaklarda çay içiyorlar. Daha ne yapıyorlar 1500 odalı saraylarda yaşıyorlar. Sorunca da ‘efendim aslan yattığı yerden belli olur’ diyorlar. Diğerleri aslan değil de civciv midir? Bu memleketin insanları hepsi aslandır. Onları aslan görmeyen zihniyette aslan değildir. Bunu bilin. Onlar devletin verdiği güçle orada duruyorlar. Manevi duyguları istismar ederek, sömürerek ayakta durmaya çalışıyorlar. Kuran’ı almışsın eline geziyorsun, yazıklar olsun. Senin pisliği manevi duygularla kapatmaya, şemsiye tutmaya hakkın yok. Sen kendini onlara benzeteceksin, onları kendine benzetemezsin. Bu İslam’a ihanettir. Değerli Palulu hemşerilerim bu yalana, bu talana gelin bir son verelim.”

Septioğlu son olarak CHP Palu İlçe Seçim Bürosu’nun açılışını yaptı.