Kuyap Kapsamında Samsun'da Konferans Düzenlendi

Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile aralarında Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'nın da bulunduğu 5 oda tarafından finanse edilen 'KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi' (KUYAP) kapsamında '"Temel Rekabet Kaynağı Olarak İnsan Kaynakları" konferansı 7 Nisan'da Samsun'da başladı.

Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile aralarında Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın da bulunduğu 5 oda tarafından finanse edilen “KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi” (KUYAP)  kapsamında “"Temel Rekabet Kaynağı Olarak İnsan Kaynakları" konferansı 7 Nisan’da Samsun’da başladı.

 

KUYAP Üniversite-Sanayi İşbirliği "Temel Rekabet Kaynağı Olarak İnsan Kaynakları" Konferansı 7-8 Nisan 2015 tarihlerinde Samsun Sheraton Otel'de gerçekleştiriliyor.  Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın evsahipliğinde gerçekleşen konferansa, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Belediye Başkanı  Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Elazığ TSO Başkanı İdris Alan ve Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Akan ile birlikte TOBB Temsilcileri,  Ticaret ve Sanayi Odaları Temsilcileri, Teknokentler, Üniversiteler, Kobi temsilcileri ve yurtiçinden ve yurtdışından konunun uzmanı çok sayıda konuşmacı katılıyor.

 

ALAN: KUYAP’IN BÖLGE İNSANINA KATKILARININ DEVAM ETMESİNİ İSTİYORUZ

Konferansa katılan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, “KUYAP ile bölgedeki KOBİ’lere, KOBİ çalışanlarına, sivil toplum kuruluşlarına, meslek örgütlerine, mesleki eğitim kurumlarına, OSB’ler ile diğer üretim merkezlerine ulaşılmış ve çok sayıda etkinlikler ile bir farkındalık oluşturulmuştur. Eğitimlerle ve bu tür konferanslarla projenin bundan sonraki süreçte bölge insanımıza katkılarının devam etmesini istiyoruz. Ticaretin, iş yapmanın koşulları değişiyor. Değişen koşullara etkin cevap vermeyi başaran işletmeler varlıklarını sürdürebiliyor. Yenilikçi üretim, etkin şirket yönetimi ve insan kaynakları yönetimi ve iş organizasyonu sistemlerinde yaratıcı yaklaşımlar kullanılması, hızla değişen bir ortamda başarıyı sağlamak için gereken unsurlardır. Ancak işgücünün uyum yeteneğine sahip çalışanlardan oluşması gerekmektedir. Böylece çalışanlar işletmenin ihtiyaçları doğrultusunda konumlanabilirler. Bunun için de becerilerin iş piyasasının gereklerine göre, sürekli güncellenmesi kaçınılmazdır. Özetle işletmelerimizin sürdürülebilirliği için eğitim şarttır. Ülkemizin ekonomik bağlamda bel kemiğini özel sektör teşkil etmektedir. Dolayısıyla özel sektörün gelişerek büyümesi ve bunu sürdürülebilir kılması geleceğimiz için büyük önem arz etmektedir. Bu amaca düzenlenen ve çok geniş bir katılımla gerçekleşen konferansın Türk iş dünyasına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

“TÜRKİYE’NİN AB’YE KATILIMININ ÇOK BÜYÜK DESTEKÇİSİYİZ”

Proje Direktörü ve Planet S.A. Şirket Ortağı Petros Catsis konferansta yaptığı konuşmada “KUYAP Projesi’nin sözleşme makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Daire Başkanlığı, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi’dir. Biz Türkiye’nin AB’ye katılımının çok büyük destekçisiyiz. Bu anlamda hem özel sektörü hem de kamu sektörünü desteklemek için buradayız. Umuyoruz ki bütün bu yaptığımız çalışmalar sonucunda Türkiye’yi üyeliğe ulaştıracaktır” diye konuştu.