ŞEHİT POLİS GÜNEŞ MEMLEKETİNE UĞURLANDI

Tunceli'nin Nazimiye ilçesinde terör örgütü tarafından roket atarlı ve uzun namlulu silahlara yapılan saldırıda ağır yaralanan ve getirildiği Elazığ'da yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan Polis memuru Ali Rıza Güneş (34) için Elazığ Emniyet müdürlüğünde tören düzenlendi.

Tunceli’nin Nazimiye ilçesinde terör örgütü tarafından roket atarlı ve uzun namlulu silahlara yapılan saldırıda ağır yaralanan ve getirildiği Elazığ’da yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan Polis memuru Ali Rıza Güneş (34) için Elazığ Emniyet müdürlüğünde tören düzenlendi.

 

Şehit polis memuru Ali Rıza Güneş için Elazığ emniyet müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Tunceli Valisi Osman Kaymak, 8. Kolordu komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Tunceli Jandarma bölge komutanı Tümgeneral Ali Çardakçı, Elazığ emniyet müdürü Nihat İşlek, Tunceli emniyet müdürü Fahrettin Şen, AK Parti Elazığ milletvekili Şuay Alpay, MHP Milletvekili Yavuz Temizer, Şehidin 5 aylık hamile eşi, 4 kardeşi ile emniyet teşkilatı ile askerler ve siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldılar.

 

Tören alanına gelen şehidin yakınları ile 5 aylık hamile eşi Kader Güneş, ayakta durmakta güçlük çektiler. Tunceli valisi Osman Kaymak ile Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu şehidin eşi Kader ile kardeşlerine taziyede bulundular.

 

Tunceli Valisi Osman Kaymak, yaptığı konuşmada,” Nazimiye ilçe emniyet amirliğine düzenlenen hain saldırıda aziz vatanımızın uğruna canını feda etmekten çekinmeyen ve şehit düşen polis memuru Ali Rıza Güneş’i ebediyete uğurlamak için buradayız. Şunu belirtmek isterim ki milletimizin birlik ve beraberliğine, Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne göz diken ve hain emeler peşinde koşturan vatan hainleri bilsinler ki bizler var olduğumuz müddetçe sinsi emellerine asla ulaşamayacaklardır.

Aziz şehidim geride bıraktığın ailen bizim emanetimizdir, gözün arkada kalmasın, senin şahadetine neden olanlardan hesap sorulduğu gibi kaçan hainlerden de er geç hesap sorulacaktır milletimizin şüphesi olmasın.

Bu aziz vatan uğruna canını feda eden kardeşim polis memuru Ali Rıza Güneş ‘i ve bütün şehitlerimizi saygı ve minnetle yad eder, şehidimizin kederli ailesine ve emniyet teşkilatı mensuplarına sabırlar dilerim” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından il müftüsü Peyami Güngör’ün yaptığı duanın ardından Şehit Polis Ali Rıza Güneş’in naaşı cenaze aracı ile Hava alanına götürülerek buradan uçak ile memleketi Nevşehire uğurlandı.