TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASINA 16 GÖZALI

HDP ve DPP Elazığ il örgütü üyesi bir gurup Elazığ eğitim ve araştırma hastanesi yanında ki parkta toplanarak şehir merkezine yürümek istedi. Gurubun yürümesine izin verilmemesi üzerine, gruptakiler oturma eylemi yaparak basın açıklaması yaptılar. Basın açıklamasından sonra 16 kişi gözaltına alındı.

HDP ve DPP Elazığ il örgütü üyesi bir gurup Elazığ eğitim ve araştırma hastanesi yanında ki parkta toplanarak şehir merkezine yürümek istedi. Gurubun yürümesine izin verilmemesi üzerine, guruptakiler oturma eylemi yaparak basın açıklaması yaptılar. Basın açıklamasından sonra 16 kişi gözaltına alındı.

 

Parkta toplanan 35 kişilik BDP ve DBP li bir gurup ellerinde yaşasın savaşan direnen baş eğmeyen özgür kadın, pankartı ve çatışmalarda öldürülen PKK lıları posterleri ile şehir merkezine yürümek istediler. Emniyet görevlileri megafonla yaptıkları anonsta,”arkadaşlar yürüyüş yapmanıza izin vermiyoruz. Yaptığını yasal değil basın açıklamanız varsa basın açıklamanızı yapın ve dağılın” dediler. Gurup içersinde bulunan kadınlar ise sizin yasalarınızı tanımıyoruz diye karşılık verdiler.

 

Guruba yürüme izni verilmemesi üzerine gurup oturma eylemi yaparak basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Muş Varto’da öldürülen Kevser Ertük’ün soyulduktan sonra başına ip bağlanarak şehir merkezine bırakıldığı belirtildi.

 

Polis sık sık yaptıkları eylemin kanunsuz olduğunu ve suç işlediklerini belirterek dağılmamaları halinde gözaltına alınacaklarını söyledi.

 

Yapılan konuşmaların ardından gurup park içersinde yürüdüğü sırada polis gözaltına almaya başladı. Gurupta bulunan 6 erkek ile 10 kadın gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Elazığ Eğitim ve araştırma hastanesi götürülerek doktor kontrolünün ardından Elazığ emniyet müdürlüğüne götürüldüler.