VALİ ZORLUOĞLU İL ÖZEL İDARESİNİN ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu Harput Karataş Serince grup köy yolunda ve Baskil Aydınlar Grup köy yolları ile bu güzergahlarda İl Özel İdaresinin yaptığı çalışmaları yerinde inceledi.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu Harput Karataş Serince grup köy yolunda ve Baskil Aydınlar Grup köy yolları ile bu güzergahlarda İl Özel İdaresinin yaptığı çalışmaları yerinde inceledi.

 

Vali Zorluoğlu önce Harput Karataş Serince grup köy yolunda yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu ve ilgililerden bilgi aldı.

 

Burada bir değerlendirmede bulunan Vali Zorluoğlu Karataş Serince grup köy yolunun önemli bir grup köy yolu olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi, “Bugün İl Özel İdaremizin köylere yönelik hizmetlerini gezip görüp yerinde değerlendirmek üzere bir aradayız. Burası 23 km’lik bir yol ve tamamı bu yıl programımızda yer almaktadır. Tamamı özel idaremizin kendi imkanları ile yapılmaktadır. Hakikaten titiz bir çalışma gerçekleştirmekteler. Biliyorsunuz bu yol bir grup köy yolumuz ve 6 köy bu yoldan geçmektedir. Yolun kalitesinin artırılması vatandaşlarımızın da ulaşım kalitesini de yükseltecektir. Temennimiz Elazığ’ın bütün yolların kalitesinin imkanlar çerçevesinde artırılmasıdır”.

 

Vali Zorluoğlu daha sonra Baskil Aydınlar Grup köy yollarında yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek yolun açılış kurdelesini kesti.

 

Aydınlardaki programa Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Baskil Kaymakamı Uhut Emre Koyuncu,  İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat ve köy halkı katıldı.

Açılış öncesinde yapılan çalışma ile ilgili bilgi veren Vali Zorluoğlu şunları söyledi, “14 km’lik Aydınlar grup köy yolunu yerinde inceledik. Bu yolumuza bütümlü sıcak karışım asfalt ile karayolları kalitesinde bir yol imkanı sağlanmış oluyor. Aydınlar grup köy kayısı ürünlerinin pazara ulaştırılması açısından son derece önemli bir yoldur. Yolun kalan kısımlarını da gelecek yıllardaki programlarımıza koyarak tamamlamayı arzu ediyoruz. Yolumuzun hayırlı olmasını temenni ediyorum”. 

 

Açılışın ardından Vali Zorluoğlu ve Genel Sekreter Bilginoğlu ve Kaymakam Koyuncu’ya Baskil İl Genel Meclis Üyeleri tarafından plaket verildi.

 

Vali Zorluoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra Bilaluşağı Köyünde devam eden içme suyu sondajı ve yapımı İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilen köprüyü yerinde inceledi.

Son olarak Konalga’da İl Özel İdaresi tarafından inşaatı devam ettirilen sulama projesinin pompaj binasını gezen Vali Zorluoğlu çalışmalar hakkında ilgililerden bilgi aldı.

 

Sulama projesi hakkında bir açıklama yapan Vali Zorluoğlu tesisin önemli bir proje olduğunu ifade ederek, “Konalga, Altunuşağı ve Işıklar Pompaj Sulama tesisinde yürütülen çalışmaları yerinde gördük. Bu tesisimizde DAP kaynaklı 4 Milyon TL kaynak kullanılarak yapımı gerçekleştirilecek son derece önemli bir projedir. Projenin güzel taraflarından biri de köylü katkısının gerçekleşmiş olmasıdır. Bu onların projeye inandıklarının ve sağlıklı bir şekilde işleteceklerinin bir göstergesidir. Tesis ile bu bölgede 3500 – 4000 dekarlık bir alanın sulanması anlamına gelmektedir. Malumunuz bu bölge kayısı üretiminde önemli bir bölgedir. Enerji maliyetlerini en düşük seviyeye indirmek için TKDK kaynaklı güneş enerjisi projesi de hazırlanmaktadır. Bu proje ile sulanan alanlarda yetişmiş kayısıları da görmeyi umut ediyorum.

 

Bugünkü gezilerimiz kapsamında İl Özel İdaremizin çalışmalarını yerlerinde görerek bilgi aldık. Yürütülen bütün çalışmalara emeği geçen herkesi kutluyorum”.