VALİ ZORLUOĞLU METEOROLOJİ MÜDÜRLÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİ

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu Meteoroloji Bölge Müdürlüğünü ziyaret ederek çalışmalar hakkında brifing aldı.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu Meteoroloji Bölge Müdürlüğünü ziyaret ederek çalışmalar hakkında brifing aldı.

 

Vali Murat Zorluoğlu Meteoroloji Bölge Müdürlüğüne gelişinde Meteoroloji Bölge Müdürü Muhammet Ali Altun ve yöneticiler tarafından karşılandı.

 

Bölge Müdürü Altun’dan kurumun çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Zorluoğlu daha sonra Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nde çalışmalar ve yürütülen tahmin faaliyetleri hakkında meteoroloji uzmanları tarafından verilen brifing aldı.

 

Ziyaret hakkında bir değerlendirmede bulunan Vali Zorluoğlu şunları söyledi “Bugün Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzü ziyaret ediyoruz. Meteoroloji Teşkilatımızın geçmişle mukayese edilemeyecek derecede büyük bir ilerleme kaydettiğini büyük bir memnuniyetle gördüm.   Meteorolojik veriler toplumda belki hemen bilinen şeyler olamamakla birlikte kamu kurumlarımız ve özellikle de valilikler için son derece önemlidir. Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüz yaptığı çalışmalarda ve hava tahminlerinde teknolojik açıdan çok donanımlı ve gelişmiş aygıtlar kullanıyorlar. Bu imkânlarla oldukça sağlıklı veriler elde ettiklerini görmekten çok mutlu oldum. İnşallah olmaz ama hava olayları neticesinde vatandaşlarımızın zarar görebilecekleri hadiselerin önceden önlenebilmesi bakımından da Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüz bundan önce olduğu gibi bundan sonra da uyarıcı bilgiler verecek bizde vatandaşlarımızı uyararak olabilecek zararları minimuma indirme gayreti içerisinde olacağız. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü teşkilatımıza bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum”.