VALİ ZORLUOĞLU'NDAN SURİYELİ ÖĞRENCİLERE ZİYARET

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu Suriyeli çocukların eğitim gördüğü okulu ziyaret ederek yürütülen eğitim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu Suriyeli çocukların eğitim gördüğü okulu ziyaret ederek yürütülen eğitim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

 

Elazığ Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi binasında Elazığ Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın katkıları ile oluşturulan eğitim merkezinde okul öncesi, ilkokul ve ortaokul düzeyinde 9 sınıfta 90 Suriyeli çocuk eğitim alıyor.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu Vali Yardımcısı Üzeyir Yılmaz, Milli Eğitim Müdür Vekili Yasin Karakaya ve Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ ile birlikte okulu ziyaret ederek yürütülen eğitim faaliyetleri hakkında bilgi aldı ve çocuklarla sohbet etti. Ziyarete katılan Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ ise çocuklara çanta ve kırtasiye hediye etti.

Vali Zorluoğlu “Yapılanlar Devletimizin Hamiyetperverliğidir”

Ziyaretin ardından bir değerlendirme yapan Vali Zorluoğlu, merkezi ve yürütülen faaliyetleri beğendiğini ifade ederek şunları söyledi, “Bugün ilimizde misafir olan Suriyeli kardeşlerimizin çocuklarının eğitimlerinin devam ettiği okulu ziyaret etme imkânı bulduk. Burada yaklaşık 100 civarında Suriyeli misafir çocuğumuz eğitim görmektedir. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve hükümetinin  misafirperverliğini ve hamiyetperverliğini burada fazlasıyla gördük. Okulda eğitim alan çocuklara imkânlarımızı da zorlayarak en iyi şekilde eğitim aldırmaya çalışıyoruz. Sadece devlet olarak değil STK’lar ve hayırsever insanlarımız da bize destek veriyorlar. Bugün Ticaret Borsası Başkanımız da bizimle birlikte, kendilerinin çocuklarımızın kırtasiye ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli katkıları oldu. Okulda çocuklarımıza sabah ve akşam servis imkânı sunuyoruz, evlerinden alıp evlerine bırakıyoruz. Kendi çocuklarımıza okullarda ne yediriyorsak buradaki çocuklarımıza aynısını yediriyoruz. Devletimiz bütün imkânları ile Suriyeli kardeşlerimizin çocuklarına en iyi eğitim şartlarını sunmaya çalışıyor, bunları görmekten ziyadesi ile memnun oldum. Burada hem Arapça hem de Türkçe eğitim veriliyor, hem Suriyeli hem de Türk öğretmenlerimiz bulunmaktadır.  Temennimiz Suriye’deki iç karışıklık bir an önce sona erer ve misafirlerimiz kendi vatanlarına, kendi evlerine dönerler. Ancak bu ortam sağlanana kadar Suriyeli kardeşlerimiz bizlerin misafiri olmaya devam edeceklerdir. Bu okulun hazırlanmasında destek sağlayan başta Vali Yardımcımız Üzeyir Yılmaz, SYDV Müdürlüğümüz, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz olmak üzere destek sunan herkese teşekkür ediyorum”.

 

Başkan Dumandağ’dan İşadamlarına Çağrı

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ ise “Gördük ki okuldaki çocukların yüzleri gülüyor. Sayın Valimiz çocuklara bir okul tahsis ettirdi. Bu okulda Suriyeli çocuklara güzel bir hizmet veriliyor. Ben işadamlarımızı da bu kuruma davet edeceğim. Bu insanlar buraya hicret eden bizim misafirlerimizdir. Medineliler nasıl ki Mekkeli muhacirlere ensar olmuşlar, kucak açmışlardıysa bizlerinde bu insanla kucak açmaları gerekmektedir. İnşallah Suriye’de huzur sağlanır ve bu insanlarda ülkelerine dönerlerse bizde yaptığımız hayrın sevabına nail olmuş oluruz. Ben tüm hemşerilerime ve işadamlarına çağrıda bulunuyor ve katkı sunmalarını diliyorum” dedi.