Vali Zorluoğulu'ndan Elazığ TSO'ya Ziyaret

Son Valiler Kararnamesi ile Elazığ Valiliğine atanan, Murat Zorluoğlu Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan'a iadeyi ziyarette bulundu. Elazığ TSO Yönetim Kurulu Üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda Başkan Alan, Elazığ TSO çalışmaları hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı.

Son Valiler Kararnamesi ile Elazığ Valiliğine atanan, Murat Zorluoğlu Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan’a iadeyi ziyarette bulundu. Elazığ TSO Yönetim Kurulu Üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda Başkan Alan, Elazığ TSO çalışmaları hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı.

 

ALAN: ÖNCELİĞİMİZ BİRLİK VE BERABERLİĞİN SAĞLANMASIDIR

Öncelikle sizleri Odamızda ağırlamaktan duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Ziyaretiniz vesilesiyle bir kez daha yeni görevinizde başarılar diliyor, ilimiz ve halkımız için yapacağınız tüm çalışmalarda Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın her zaman yanınızda yer alacağını bir kez daha belirtmek istiyorum.

Sayın Valim; İzniniz olursa, Odamız ve ilimiz ekonomi ve sanayisi hakkında çok kısa bir değerlendirme yapmak istiyorum. Odamız 19 Eylül 1920 yılında kurulmuş olup, ülkemizdeki en eski ve en köklü Odaların başında gelmektedir.

Halen 5750 Üyesi olan Odamızda 14 meslek gurubu bulunmakta olup, bu meslek gruplarının seçmiş olduğu 42 kişiden oluşan meclisimiz ve 11 kişiden oluşan yönetim kurulumuz mevcuttur.

Odamız 2005 yılından beri TSE Kalite Yönetim Sistemine sahip olup, 2006 yılından itibaren de ülkemizde AB tarafından akredite olan ilk 14 Odadan biridir. Odamız bugüne kadar çok sayıda AB ve yerel kaynaklarla üyelerimize ve toplumun tüm kesimlerine yönelik çeşitli projeler uygulayarak ilimizin her alanda gelişimine katkı sağlamaya gayret göstermiştir. Odamızın bu vizyonu bugün de devam etmektedir.

İlimizin zengin tarihi birikimi, doğal güzellikleri, turizm potansiyeli, yer altı kaynakları, su potansiyeli, yetişmiş insan gücü, üniversitesi, tarım ve hayvancılıktaki avantajları, jeopolitik konumu, beşeri sermayesi, ulaşım imkanları ve gelişmiş sanayi siteleriyle gelecek adına umut vermektedir.

İlimizin bu kadar önemli avantajları olmasına rağmen bugün ekonomik gelişmişlikte istenilen yerde değildir.

Birlik, beraberlik ve halis duygularla kenetlenmemiz halinde çözemeyeceğimiz hiçbir meselemizin kalmayacağına inanıyoruz. Elazığ’ın bugün ihtiyaç duyduğu güç, işte bu birlik ve beraberliğin sağlanmasıdır.

Sözlerimin başında ifade ettiğim gibi, biz Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak Elazığ ve halkımız için atacağınız her adımda sizlerle birlikteyiz. Mesai kavramından uzak, yorulmadan usanmadan çalışmaya ve hizmete talibiz. Bu düşüncelerle, bir kez daha Odamıza hoş geldiniz diyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

ZORLUOĞLU: BU GÜZEL TEMENNİLERİNİZE KATILIYORUM

Başkan Alan’ın konuşmasının ardından bir değerlendirme yapan Elazığ Valisi Murat Zorluğoğlu, “Sayın Başkan bu güzel temennilerinize yürekten katılıyorum. Mülki idareciler olarak elbette önceliğimiz belirtmiş olduğunuz birlik ve beraberliğin tesis edilmesi. Elazığ’a geldiğimiz günden itibaren sizler başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin iyi niyetli desteklerini ve tebriklerini aldım. İnşallah hep birlikte el ele vererek ilimize ve halkımıza en iyi hizmeti yapmanın gayreti içerisinde olacağız. Ben bu duygularla, bu güzel karşılamanız ve dilekleriniz için sizlere ve tüm yönetim kurulu üyelerine en derin saygılarımı sunuyorum” dedi.