YANILMAZ'A BİR CEVAPTA SUSMAZ'DAN

Elazığ eski belediye başkanlarından Behçet Susmaz yaptığı yazılı basın açıklamasında, Elazığ belediye başkanı Mücahit Yanılmaz'ın Kültür park açılışında yaptığı konuşmayı eleştirdi.

Elazığ eski belediye başkanlarından Behçet Susmaz yaptığı yazılı basın açıklamasında, Elazığ belediye başkanı Mücahit Yanılmaz’ın Kültür park açılışında yaptığı konuşmayı eleştirdi.

 

MHP’nin eski belediye başkanı Behçet Susmaz yaptığı yazılı basın açıklamasında,” 25 Mayıs 2015 Pazartesi günü şehrimiz Kültür Parkı açılış töreninde Belediye Başkanı Sayın Mücahit Yanılmaz’ın yapmış olduğu konuşmada Milliyetçi-Ülkücü camia hakkında sarf ettiği haddi aşan ve bir belediye başkanına yakışmayan üslup ve ifadeler camiamızı ve Elazığ halkını üzmüştür. Rahmetli başbuğumuz Alparslan Türkeş’in isminin belediye meclisi tarafından bir bulvara verilmesini erkeklik alameti olarak telakki eden ve milliyetçi hareket partisinin 10 yıl iktidarda kalmasına rağmen bu işe cesaret edemediğini belirten Sayın Yanılmaz’a şunları hatırlatmak isterim:

 

Önce şunu belirteyim 10 yıllık iktidar derken belediye başkanlığı görevini ifa ettiğim 1977–1980 ve 1989–1994 yıllarına atıf yapmaktadır. O dönemlerde merhum Alparslan Türkeş hayatta idi ve hayatta olan bir kişinin ismini vermek etik olmadığı gibi kendiside buna rıza göstermezdi.

 

Biz MHP Meclis grubu olarak bu hususta yaptığımız müracaatta ve komisyon toplantılarında hem merhum Alparslan Türkeş’in hem de merhum Necmettin Erbakan’ın isimlerinin şehrimizdeki bulvar veya caddelerden münasip olan yerlere verilmesini talep ettik. Ancak riyaset tarafından yalnız merhum Alparslan Türkeş’in ismi meclise getirildi ve belediye meclisinden bu şekilde geçti.

 

Yani bu kararı veren belediye başkanı değil belediye meclisidir. Dolayısıyla erkeklikte belediye meclisine aittir. Ben huzurlarınızda bu vesile ile belediye meclis üyelerimize şükranlarımı sunarım.

Ülkücü hareketin cesareti ile ilgili söz söylemek sayın Yanılmaz’ın hakkı değil hele haddine hiç değildir.

 

Geçmiş dönemlerde ülkemize ve şehrimize hizmet eden mümtaz şahsiyetleri yad etmek hatırlamak ve onların unutulmaması için isimlerinin bir yerler de ebedi olarak kalmasını sağlamak bir cesaret ve erkeklik alameti değil bilakis bir sadakat ve vefa örneğidir. Bizde erkeklik herkes için kullanılır ama er’lik er’liği hak edenler için kullanılır. Mesela erkeklik meydanı denilmez er meydanı denilir. Er meydanında da ülkücülerin Er’liğini milletimiz öteden beri çok iyi bilmektedir.

 

Sayın Yanılmaz sen bunları bir tarafa bırakta, göreve başlar başlamaz görevlerine ve işlerine son verdiğin 200 den fazla işçinin, meclis üyelerinden kendilerine ihale verdiklerinin ve kültür park açılışından önce orda günlerce çalıştırılan iş makinelerinin, elemanların, personelin durumunun hesabını Hakk’a ve halka nasıl vereceğini düşün.

 

Sonuç olarak Kültür Park açılış konuşmanızda Milliyetçi Ülkücü camia hakkında sarf ettiğiniz ifadeler şahsınıza yakışabilir ama temsil ettiğiniz başkanlık makamına ve taşıdığınız belediye başkanlık sıfatına yakışmaz.” Dedi.