Yavuz Temizer: Cumhurbaşkanına Hakaret Kabul Edilemez

Yavuz Temizer, HDP Genel Başkanı Selahattin DEMİRTAŞ'ın cumhurbaşkanına yönelik olarak Elazığ'da sarf ettiği 'Allah yalancının belasını versin' şeklindeki sözlerine çok sert tepki gösterdi.

MHP 1. Sıra Milletvekili Adayı Yavuz TEMİZER dün akşam katıldığı bir yerel televizyon programında ülke gündemini değerlendirdi. HDP Genel Başkanı Selahattin DEMİRTAŞ’ın cumhurbaşkanına yönelik olarak Elazığ’da sarf ettiği “Allah yalancının belasını versin” şeklindeki sözlerine çok sert tepki gösteren TEMİZER, AKP adaylarını da bu hakaret karşısında suskun kalmakla suçladı. İşte Yavuz TEMİZER’in açıklamalarından bazı bölümler:

“Diyanet İşleri Başkanlığını kaldıracağız diyor HDP. Sayın Cumhurbaşkanı haklı olarak bunların din düşmanı olduğunu söyleyince de “Allah yalancının belasını versin mi” diye Elazığ’dan hakaret yağdırıyor. Ama bakıyorsunuz AKP adaylarından ses yok. Cumhurbaşkanı elbette eleştirilebilir. Yeri geliyor biz de eleştiriyoruz. Ama hakaret kabul edilemez.

Bu adaylar yıllarca Sayın Cumhurbaşkanının eteğine sığınarak siyaset yaptılar ama şimdi Demirtaş’ın Elazığ’da yaptığı hakaretler karşısında sesleri çıkmıyor. Dün akilleri kollarına takıp bu şehre getirmekten korkmuyorlardı ama Selahattin DEMİRTAŞ’a cevap vermekten korkuyorlar. Bunlar duruş sahibi olamazlar.

HDP tabii ki din düşmanıdır. İmralı’daki katil önce kelime-i şehadet getirsin. Siz bakmayın bunların isimlerinin Abdullah, Ahmet, Emine, Selahattin olduğuna. Hepsi Marksist Leninist Stalinist Zerdüştçü bunların.”