YAVUZ TEMİZER'DEN İLK ÖNERGE

MHP MYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Yavuz TEMİZER ilk soru önergesini dün Meclis Başkanlığına sundu.

MHP MYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Yavuz TEMİZER ilk soru önergesini dün Meclis Başkanlığına sundu.

 

Elazığ’ın vatan-millet-bayrak sevgisi nedeniyle cezalandırıldığını ima eden TEMİZER,  yatırım yapılmaması dolayısıyla Elazığ’ın yerlisinin Elazığ’ı terk etmek zorunda bırakılması için PKK’ya söz verilip verilmediğini sordu. Çözülme sürecinde Elazığ’ın 100binden fazla göç verip 120 binden fazla göç aldığını da belirten Yavuz TEMİZER, 7 Haziran’dan sonra bölücü terör örgütünün siyasi uzantılarınca Elazığ’a hileli yollarla seçmen kaydırıldığı iddialarının da cevaplanmasını istedi.

İşte Yavuz TEMİZER’in ilk yazılı soru önergesi;

 

 

AKP tarafından Bölücü terör Örgütü ile yapılan görüşmeler bir yıkım ve çözülme süreci olarak yürümüş ve ülkemizin bir bolümü terör örgütünün adeta yönetimine terkedilmiştir. Bölge /ilerimizde terör örgütünün talepleri doğrultusunda karşılıklı bir kısım anlaşmaların yapıldığı da kamuoyuna yansıyan yazılı ve sözlü kayıtlardan anlaşılmaktadır.

Bu kapsamda;

 

1.   Elazığ'ın bu süreçte, çevresindeki illerle kıyaslandığında 3'te l, 4'te 1 oranında kamu yatırımı almış olması Elazığ'ın milliyetçi-muhafazakâr duruşunun, Elazığlının vatanına, milletine, bayrağına bağlılığının cezalandırılması mı yoksa bu çözülme sürecinde yapılan görüşmeler neticesinde şehrin demografik yapısının değiştirilerek terör örgütünün rahat hareket edebileceği bir hale getirilmek istenmesinin bir sonucu mudur?

 

2.    2009 yılında başlayan çözülme sürecinden bu yana Elazığ ili 100 binden fazla göç verip 120 binden fazla göç almıştır. Bu demografik değişim yıkım sürecinde yapılan bir takım görüşmelerin sonucu mudur?

 

3.    7 Haziran 2015 tarihinden sonra Elazığ ili nüfusunda seçmen sayısı bazında (Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında 18 yaşım dolduranlar hariç) bir değişim olmuş mudur?

 

4.    Bölücü terör örgütünün siyasi uzantısı olan bir partinin Elazığ'a hileli olarak seçmen taşıdığı yönünde iddialar bulunmaktadır. Bu iddialarla ilgili herhangi bir işlem yapılmış mıdır?