Başkan Alan Kuyap Projesini Değerlendirdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, TOBB, aralarında Elazığ TSO'nun da bulunduğu 5 Oda tarafından finanse edilen ve 15 ilde uygulanan ve kısa adı KUYAP olan 'Kobi Çalışan ve İşverenlerin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Artırılması Projesi'nin ülkemizde en başarılı uygulama bölgesi olan Elazığ'da, AB komisyonu tarafından Proje uygulayıcılarıyla özel tanıtım programı yapıldı. Tanıtım programı çok sayıda AB ülkesinde başarı hikayesi olarak takdim edilecek…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, TOBB, aralarında Elazığ TSO’nun da bulunduğu 5 Oda tarafından finanse edilen ve 15 ilde uygulanan ve kısa adı KUYAP olan “Kobi Çalışan ve İşverenlerin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Artırılması Projesi”nin ülkemizde en başarılı uygulama bölgesi olan Elazığ’da, AB komisyonu tarafından Proje uygulayıcılarıyla özel tanıtım programı yapıldı. Tanıtım programı çok sayıda AB ülkesinde başarı hikayesi olarak takdim edilecek…

 

ALAN: KUYAP İlimize ve Bölgeye Hizmete Devam Edecek…

Kısa Dönem Uzmanı Poppy Oikonomou, Yönetmen Theodoros Gkazapis ve çekim ekibinin iki gün süren çalışmasına katılan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, KUYAP’ın bölge KOBİ’lerine, iş dünyasına, meslek örgütlerine, üniversite ve tüm mesleki eğitim kurumlarına, sivil toplum kuruluşlarına önemli katkı sağladığını belirterek projenin devam edeceğini söyledi. Başkan Alan çekimlerde proje hakkında şu değerlendirmelerde bulundu: “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, AB, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile aralarında Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın da bulunduğu 5 Oda tarafından finanse edilen ve kısa adı KUYAP olan, “Çalışanların ve İşverenlerin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Artırılması Projesi” Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde, Elazığ, Batman, Diyarbakır ve Malatya illerinde yaklaşık 2 yıl süren çeşitli uygulamalarla başarıyla sürdürülmüştür.

Daha sürdürülebilir bir ekonomik büyüme ve sosyal kalkınma adına, insan kaynaklarına yatırımda bulunarak, işveren ve çalışanların küresel ekonomideki değişimlere uyum yeteneğini artırmayı hedefleyen projenin, bölge iş dünyasına, sivil toplum kuruluşlarına, çalışanlara, mesleki eğitim kurumlarına önemli katkılar ve yeni bir bakış açısı kazandırdığına inanmaktayız. Odamızın kuruluş amaçlarının başında üyelerinin ticari ve mesleki alanda gelişimlerine katkı sağlaması, ilin ve bölgenin sosyo ekonomik ve kültürel yapısının iyileştirilmesine öncülük etmesidir.

KUYAP Projesi ile bu amaçlara hizmet edilmiş aynı zamanda proje süresince bölgemizdeki Odalar, KOBİLER, çalışanlar ve işverenlerle sürekli bir iletişim sağlanarak bunda sonraki süreç içerisinde de Odamızın aktif rol oynaması gerektiği sonucu çıkmıştır. Bizzat katılmış olduğum bilgi paylaşım toplantılarında, bölgemizin jepolitik konumu ve işletmelerimizin kültürel yapısı nedeniyle uyum konusunda sıkıntılarımızın olduğunu gözlemledim.

Bu nedenle, projenin süründürülebilir bir yapıda devamı için başta yerel kaynaklar, AB Projeleri ve Odamız imkanları ile KUYAP Projesinin devam etmesi noktasında hazırlıklarımız devam etmektedir.

Ben bu düşüncelerle, başta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Olmak üzere, projeye emek veren tüm çalışanlara, eğitmenlere, kurum ve kuruluşlarımıza, KOBİ’lere ve tüm katılımcılara teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.”

Farklı Kesimlerin Görüşleri Alındı…

Çekimler kapsamında Elazığ TSO Genel Sekreteri M.Mehmet Karabulut, Elazığ TSO Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu ve Elazığ TSO Proje Ofis Sorumlusu Etem Yalın, Elazığ Mobilyacılar Derneği Başkanı Cemil Platin, KOBİ temsilcileri ve mesleki eğitim kurumlarıyla röportajlar yapıldı. Dünyanın farklı ülkelerinde gösterilecek olan program çekimlerinin oldukça başarılı geçtiğini söyleyen Yönetmen Theodoros Gkazapis başarılı bir proje uygulanmasına öncülük ettiği için Başkan Alan’a teşekkür etti.