BURASI SÜRSÜRÜ

Elazığ'ın Sürsürü mahallesinde eski ramazanlarda yaşanan sahurda mahallelinin halay çekmesi gelenliğini yaşatmak ve yeni nesillere öğretmek amacıyla bu yıl sahurda halay etkinliğinin 4.sü yapıldı.

Elazığ’ın Sürsürü mahallesinde eski ramazanlarda yaşanan sahurda mahallelinin halay çekmesi gelenliğini yaşatmak ve yeni nesillere öğretmek amacıyla bu yıl sahurda halay etkinliğinin 4.sü yapıldı.

 

Sürsürü Mahallesi Yeşil cami önünde toplanan mahalleli davul ve klarnet eşliğinde toplanan mahalleli çiftetelli oynayıp halay çektiler. 4 yıl önce başlatılan eski ramazan geleneklerinde olduğu belirtilen ve zöhür halayı denilen geleneğin yeni nesillere öğretilmesi ve geleneğin unutulmaması için her yıl yapılmaya başlandı.

 

Sürsürü mahalle muhtarı Abdulkerim Sarıaydın,” Ramazan eğlence programımızın bu yıl 4.sü. Her yıl sahur şenliğimizi burada yapıyoruz.” Dedi.

Mahalle sakinlerinde Vural Baygeldi,” Sürsürü mahallesi olarak bu yıl 4. sünü Gerçekleştirildiğimiz sahur etkiliğimizi yapıyoruz. Amacımız unutulmaya yüz tutmuş geleneklerimizin gençler tarafından bilinmesi öğrenilmesi.”diye konuştu.

 

Hazar Stratejik Araştırmalar Derneği başkanı Bilal Çoban,” Bu geleneği yaşattığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Elazığ’da Ramazan deyince Zöhür halayı hep akla gelirdi. Mahallelerimiz bunu yaşatıyordu, Allah nasip ederse son sahur günü Öğretmen evi önünden yaklaşık bin kişi ile Elazığ'ın en büyük sahur halayını organize edeceğiz. “dedi.