ÇOCUK HAKLARI KULÜBÜNDEN VALİ ZORLUOĞLU'NA ZİYARET

Dünya Çocuk Günü dolayısıyla Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Hakları Kulübü üyeleri Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu'nu ziyaret ettiler.

Dünya Çocuk Günü dolayısıyla Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Hakları Kulübü üyeleri Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu’nu ziyaret ettiler.

 

Tüm dünyada kutlanan ve Birleşmiş Milletler Tarafından 1954 yılında ilan edilen Dünya Çocuk Günü dolayısıyla gerçekleşen ziyarette Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Suat Kenç, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Hakları Kulübü Koordinatörü Ahmet Can ve kulüp üyesi çocuklar Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu’nu ziyaret ederek gün hakkında bilgi verdiler.

 

Çocuklarla bir süre sohbet eden Vali Zorluoğlu yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi, “Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetişmeleri için gerekli bütün imkânları sağlamak devletimizin asli görevlerinden biridir. Her yıl Ekim ayının ilk haftasında yer alan Dünya Çocuk Günü Birleşmiş Milletler tarafından tüm dünyada ilan edilmiş ve kutlanmakta olan bir gündür. Bugün vesilesi ile tüm dünyada çocukların güvenli yarınlara ulaşması, ihtiyaçlarının sağlanması, korunması gerekmektedir.  Çocuklarına değer veren toplumların gelişmiş ülkeler olduğunu unutmamak gerekir. Çocuklar ayrıca bize Allah’ın en büyük ihsanı ve dünya nimetlerinin de en güzelidir. Bu bakımdan bütün çocukların huzurlu bir aile ortamında yetişmesi, eğitimlerini almaları ve ülkemizin yarınlarında en iyi yerlerde olmaları temennimizdir. Bu vesile ile bütün çocukların Dünya Çocuk Günü’nü kutluyor ve güzelliklerin onlarla olmasını diliyorum”. Dedi.

 

Vali Zorluoğlu daha sonra Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Hakları Kulübü üyelerine birer bisiklet hediye etti.