DOĞU TÜRKİSAT KAN AĞLIYOR

Doğu Türkistan'daki Müslümanların yaşadıkları zulüm Elazığ'da ki sendika ve sivil toplum kuruluşları tarafından kınandı.

Çin'in son yıllarda Doğu Türkistan'da yaşayan Müslümanlara getirdiği oruç yasakları, bu yıl da yürürlüğe girdi. Yasaklar büyük bir katliama neden oluyor. Doğu Türkistan halkına yaşatılan zulüm, gün geçtikçe büyüyor ve yaşamını yitirenlerin sayısı her geçen gün artıyor.

 

Doğu Türkistan’daki Müslümanların yaşadıkları zulüm Elazığ’da ki sendika ve sivil toplum kuruluşları tarafından kınandı.

TÜRK KAMUSEN İL TEMSİLCİSİ A.KERİM EFLATUN                                                                  

 Doğu Türkistan'da Çin zulmü tüm hızıyla devam ediyor. Ramazan'da Uygur Türklerine oruç tutma yasağı getiren, özellikle bu ayda bira içme festivalleri düzenleyen, kan içici, zalim Çin Hükümetinin bu zulmüne sessiz kalmayan Elazığ Ülkü Ocakları Perşembe günü PTT Meydanından öğretme nevi önüne kadar yürüyerek tepkisini dile getirecektir. Bu konudaki hassasiyetimizi bilen Ülkü Ocakları Türkiye Kamu-Sen i de davet etmiştir. Türkiye ve İslam Dünyası artık uyanmalı, gerekli tepkiyi göstermelidir. Türkiye Kamu-Sen olarak her türlü desteğimizi vererek tüm teşkilatlarımızla yanlarında olacağımızı kamuoyuyla paylaşıyorum.

 

AKTİF SAĞLIK-SEN ŞUBE BAŞKANI ÜMİT KARATAŞ

AKTİF SAĞLIK-SEN ŞUBE BAŞKANI ÜMİT KARATAŞ;''Doğu Türkistan'da Kızıl Çin tarafından katliama ve işkenceye maruz kalan Doğu Türkistanlılar için Sendika binasında basın toplantısı düzenledi.

 

AKTİF SAĞLIK-SEN ŞUBE BAŞKANI ÜMİT KARATAŞ;''Ramazan ayının dünyanın diğer coğrafyalarında Türkiye'deki gibi geçmediğini, zulüm altında olan Müslüman soydaşlarımızın ağır baskılar ve saldırılar ile karşı karşıya kaldıklarını'' ifade etti.

Kızıl Çin esareti altında bulunan Ata Vatanımız Doğu Türkistan'da bulunan Uygur Türklerinin her Ramazan ayında olduğu gibi oruç tuttukları ve ibadet ettikleri için işkencelerle ölüme maruz kaldıklarını ve Doğu Türkistan Müslüman-Türklerine uygulanan bu zorba, insanlık dışı işkenceleri kınadığını belirten AKTİF SAĞLIK-SEN ŞUBE Başkanı Ümit Karataş açıklamasına şöyle devam etti; ''Kızıl Çin, işgal ettiği Doğu Türkistan toprakları dışında da baskı ve zulümlerine devam ediyor. Daha önce basın açıklamalarıyla dile getirmiş olduğumuz; Tayland’a kaçmayı başaran 367 Doğu Türkistanlı kardeşimiz oradaki esir kampında tutulmakta ve Kızıl Çin'in baskısıyla Tayland  esir edilen kardeşlerimizi Kızıl Çin'e iade etmeyi düşünüyor. Hiçbir insan Hakkı ve yaşam hakkı tanımayan Katil Çin bu kardeşlerimizi acımadan öldürecektir. Çok geç kalmadan haber alamadığımız 367 Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin Türkiye ye getirilmesi gerekmektedir. Başta Türkiye olmak üzere Müslüman olduğunu söyleyen Devletler, BM bu zulme ve bu katliama sessiz kalmamalıdır.

AKTİF SAĞLIK-SEN olarak; Tüm STK'ları Doğu Türkistan’daki zulme sessiz kalmamaya davet ediyoruz! Mısır ve Filistin için gösterilen hassasiyetin Doğu Türkistan içinde gösterilmesini bekliyoruz! Mısır için kalkan rabia ellerinin Doğu Türkistan içinde kalkmasını bekliyoruz!

Mısır,Filistin,Suriye için yapılan dua programlarının, kınama açıklamalarının Doğu Türkistan içinde yapılmasını bekliyoruz.

Ramazan ayında düzenlenecek olan  iftar yemeklerinin iptal edilerek, bu davetlere ödenecek paraları, Zekât ve fitreleri Doğu Türkistan başta olmak üzere Suriye ve Filistin'e yardım olarak gönderelim. Çin mallarını boykot edelim.

Tüm yasaklara, işkencelere ve hatta ölüme rağmen dinlerinden ve kimliklerinden dönmeyen kardeşlerimize Allah'tan yardım, Geçtiğimiz günlerde şehit edilen 28 soydaşımıza da rahmet diliyorum'' dedi.

 

ÜLKÜ TEK ELAZIĞ ŞUBESİ VEDAT DEMİRBAĞ             

 

Bugün bütün dünyanın Kör, Sağır ve Dilsiz kaldığı Çin tarafından Uygur Türklerine uygulanan Jenositi, soykırımı lanetle kınıyoruz. Müslüman ve Türk oldukları için her türlü baskı zulüm ve şiddete maruz kalan Uygur Türkleri Doğru Türkistan'da adeta açık bir cezaevi şartlarında Çin tarafından her türlü şiddete maruz kalmakta, dini vecibelerini yerine getirmeye çalışanlar ise hunharca katledilmektedir.

 

Dünyanın neresinde olursa olsun yapılan her türlü mezalime anında tepki gösteren Türk Milleti ne yazık ki kendisi maruz kaldığı bu şiddet uygulamalarında yalnız kalmıştır. Bugün yaşananlar Türkün tarihsel üstünlüğünü bir kez daha ortaya koymuştur ki gücü eline geçirenlerin şiddeti kendisine bir hak görmeleri dünyayı yüzyıllarca idare eden Türk Milleti tarafından adaletle yönetilen dünyanın kan gölüne dönüşmesine sebep olanların aslında ne kadar barbar ve vahşi olduklarıdır.

 

Büyük Türk milleti adalet, huzur ve barışın yegane savunucusu, uygulayıcısı iken bu gün maruz kaldığı bu mezalimlere sessiz kalmamak adına Elazığ Ülkü Ocakları tarafından organize edilen ve Perşembe akşam saat 20:50 de gerçekleşecek olan "Doğu Türkistan Yürüyüşü" ve ardından gerçekleşecek olan Gıyabi Cenaze namazında Bizde Ülkü Tek Elazığ Şubesi olarak orda olacağız.

 

Elazığ Kamuoyunun tıpkı "Bayrak Yürüyüşünde" olduğu gibi, "Filistin, Mısır, Arakan, Suriye, Irak ve dünyanın neresinde olursa olsun Müslüman'ın uğradığı  zulme" sessiz kalmadığı gibi Doğu Türkistan'da Çin tarafından uygulanan zulme sessiz kalmamasını ve bir dua, bir nefes olmak için perşembe akşam saat 20:50 PTT meydanında Ülkü Ocaklarının bu organizasyonuna destek vermelerini rica ediyoruz.

 

Vedat DEMİRBAĞ              Nurhat HALİSDEMİR

ÜLKÜ TEK ŞUBE BŞK.          TURKAV ŞUBE BŞK.