EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE YANGIN TATBİKATI

Kamu Hastaneler birliği genel sekreterliği tarafından Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yangın tatbikatı gerçekleştirildi

Kamu Hastaneler birliği genel sekreterliği tarafından Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yangın tatbikatı gerçekleştirildi.                                                                                        

        

 

Konuyla ilgili olarak genel sekreterlikten yapılan yazılı basın açıklamasında,”   Genel Sekreterliğimize bağlı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yangın söndürme, kurtarma ve tahliye tatbikatı yapıldı.

 

Birliğimize bağlı sağlık tesislerimizi yangın, deprem, sabotaj ve benzeri afetlere karşı hazırlıklı bulundurmak amacıyla her yıl düzenli olarak Hastane Afet Planları kapsamında, Eğitim ve Araştırma Hastanemize bağlı Yangın Söndürme, Kurtarma ve Tahliye ekipleri ile birlikte ilimiz UMKE ve AFAD Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin katıldığı tatbikat gerçeği aratmadı.

 

Tatbikat senaryosu gereği ilimizde meydana gelen 6,2 şiddetindeki bir depreme bağlı olarak hastanede meydana gelen göçük ve yangına müdahale edildi. Hastanenin 3.ncü katında mahsur kalan hasta ve çalışanların tahliyesi AFAD ekipleri tarafından halat yardımı ile dikey olarak yapılırken, UMKE ekipleri tarafından da hastane içinde yaralı olarak mahsur kalan hastalara tıbbi müdahale yapılarak tahliyeleri gerçekleştirildi.

 

Olası afet durumlarına karşı tesislerimizi hazır bulundurmak ve Hastane Afet Ekiplerimize tecrübe kazandırmanın yanında eksikliklerimizi yerinde görmek üzere planlı olarak gerçekleştirilen tatbikat başarılı bir şekilde sona erdi.