ELAZIĞ'DA EŞ ZAMANLI YANGINLAR

Elazığ'da bu gün öğlen saatlerinde eş zamanlı olarak birçok noktada yangın çıktı. Yangın söndürme çalışmalarına Elazığ itfaiyesi, askerler, polisler ve ilçe belediyelerinden takviye itfaiye araçları ile müdahale edildi.

Elazığ’da bu gün öğlen saatlerinde eş zamanlı olarak birçok noktada yangın çıktı. Yangın söndürme çalışmalarına Elazığ itfaiyesi, askerler, polisler ve ilçe belediyelerinden takviye itfaiye araçları ile müdahale edildi.

 

Bugün öğlen saatlerinde cuma namazı sırasında, Hicret Mahallesi Tadım yolu ile Sürsürü Mahallesi altında bulunan bahçelerde aynı anda çıkan yangın, rüzgarın da etkisi ile bir anda geniş alana yayıldı. Alevlerin eve sıçraması üzerine gelen Elazığ İtfaiyesi'ne bağlı ekiplerin başlattığı söndürme çalışmalarına, polis de toplumsal olaylarda kullandığı zırhlı TOMA aracıyla su sıkarak destek verdi.

 

BÜYÜKBAŞLARI TELEF OLDU

 

Evleri yanan vatandaşlar çeşmelerden kovalara doldurdukları su ile yangını söndürmeye çalıştığı gözlenirken, çok sayıda vatandaş da etrafa yayılan dumandan zehirlendi. 112 sağlık ekiplerinin müdahale ettiği vatandaşlar, daha sonra çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yangında bir vatandaşa ait ahırda çok sayıda büyük baş hayvanın telef olduğu ileri sürülürken, çok sayıda ev de kullanılmaz hale geldi.

 

İtfaiye ekipleri ile polis TOMA araçlarının müdahale ettiği yangınlar kontrol altına alınırken, soğutma çalışması devam ediyor.

 

HARPUT YANIYOR

Bir çok noktada aynı anda başlayan yangınlara müdahaleler edilirken Harput’ta başlayan yangın rüzgarın etkisiyle büyüyerek devam ediyor. Hatput’ta ki yangının söndürülmesi için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor