ELAZIĞ'DA SEÇİM GÜVENLİĞİ

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu seçim güvenliği ile yaptığı açıklamada, seçim süresince cadde sokaklarda parti flamalarının asılmayacağı ve sesli anons yapılmayacağını söyledi.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu seçim güvenliği ile yaptığı açıklamada, seçim süresince cadde sokaklarda parti flamalarının asılmayacağı ve sesli anons yapılmayacağını söyledi.

 

Vali Murat Zorluoğlu’nun yapmış olduğu açıklamada; “Ülkemiz 1 Kasım 2015 tarihinde yeniden bir seçime giriyor. Yapılacak olan seçimin Ülkemize ve Milletimize şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum. Valilik olarak seçimin İlimizde huzur ve güven içerisinde gerçekleşmesi ve vatandaşlarımızın en temel demokratik hakları olan oy verme haklarını sağlıklı, huzurlu ve güvenli bir şekilde kullanmalarını temin etmek üzere gerekli hazırlıkları yapıyoruz. Bütün birimlerimizle Elazığ’da seçimin en iyi şekilde gerçekleşmesi için her türlü tedbiri almaya gayret gösteriyoruz. Bu çerçevede salı günü Siyasi Parti İl Başkanlarıyla bir toplantı yaptık. Toplantıda hem seçim süreci yani propaganda sürecinde siyasi partilerden onlara beklentilerimizi ilettik hem de Siyasi Parti İl Başkanlarımız bu süreçte taleplerini dile getirdiler ve karşılıklı müzakere etme imkânı bulduk. Yine seçim güvenliğiyle alakalı olarak siyasi partilerimizi ilgilendiren kısımlarıyla mevzuat kendilerine izah edildi. Bu toplantının bunlardan daha önemli bir sonucu oldu. Bu sonucu Elazığ kamuoyuyla paylaşmak istiyorum.

 

1-      Siyasi Partilerce, seçim döneminde cadde ve sokaklarda partilere ait bayrak, flama vb. materyaller asılmayacak ve yapıştırılmayacaktır. Sadece İl Parti Başkanlıklarının bulunduğu binaların dış cephelerinde ve seçim bürolarının camlarının iç kısmında bu materyaller kullanılacaktır.

 

2-      Araç giydirmesi yapılarak sesli propaganda yapılmayacaktır. Söz konusu araçlar Siyasi Parti Genel Başkanlarının ilimizde yapacağı mitingler öncesinde miting alanında bu tür sesli propaganda yapılacaktır.

 

3-      Siyasi Partilerce ve adaylarca araçların plakaları kapatılmayacak, söz konusu araçlarda flaşör, çakar vb. şeyler kullanılmayacaktır.

 

Bu Elazığ tarihinde belki Türkiye tarihinde ilk kez bir seçim sürecinde caddelerde, sokaklarda çevre ve gürültü kirliliği oluşturan bir takım materyaller bu seçimde Elazığ’ da kullanılmayacaktır. Yine özellikle yaşlıları, hastaları, eğitim gören çocukları oldukça rahatsız ettiğini bildiğimiz araçlarla sesli propaganda hususunda da bu seçimlerde böyle bir propaganda şekli siyasi partilerimiz tarafından gerçekleştirilmeyecek ve bu manada bir ses kirliliğinin de önüne geçmiş olacağız. Bu uygulamanın İlimizi örnek alarak tüm Türkiye’de de yaygınlaşmasını temenni ediyorum. Sayın Başbakanımız da bu beyanda kendi görüşlerini ifade etmişlerdir. Bizde Elazığ’ da böyle bir mutabakatı siyasi partilerimiz arasında sağladığımız için mutluyuz. Bütün siyasi parti teşkilatlarımıza ve onların başkanlarına bu anlayışlarından dolayı teşekkür ediyorum ve seçimin Ülkemize, milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.