RUH SAĞLIĞI ve HASTALIKLARI HASTANESİNDE ÇEVRE DÜZENLEMESİ

Kamu Hastaneleri birliği Genel sekreterliğinden yapılan yazılı basın açıklamasında,' Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde çevre düzenlemesi yapıldığı açıklandı.

Kamu Hastaneleri birliği Genel sekreterliğinden yapılan yazılı basın açıklamasında,”  Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde çevre düzünlemesi yapıldığı açıklandı.

 

Yapılan açıklamada,” Genel Sekreterliğimiz, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne bağlı AMATEM servisinde yapılan çevre düzenlemesi çalışmaları tamamlanarak hastalarımızın hizmetine sunulmuştur.

 

Birliğimize bağlı tüm sağlık tesislerimizde olduğu gibi hastalarımıza çağın gereklerine uygun iç ve dış mekanlarda hizmet sunmak amacıyla Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanemizde yeni düzenlemeler yapıldı. Özellikle Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi’nde (AMATEM) tedavi görmekte olan hastalarımıza yönelik yapılan çevre düzenlemesi ile hizmete sunulan Hah Saha, hastalarımız ve yakınları tarafından büyük ilgi gördü. Çalışmalar kapsamında AMATEM hizmet binasının yürüyüş parkurları parke taşı ile döşendi. Hastalarımızın sosyal faaliyetlerle tedavi süreçlerine olumlu katkı sağlamak adına bina çevresinde yapılan peyzaj ve çim ekimi ise hem hastaneye hem de AMATEM binasına farklı bir görünüm kazandırdı.

 

Toplam 28 yatak kapasitesi ve bir dizi sosyal etkinlik alanıyla Genel Sekreterliğimize bağlı sağlık tesislerimize ayrı bir değer kazandıran AMATEM ünitesi halen Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunan yaklaşık 18 ile hizmet vermekte ve bu konuda ülkemizin sayılı merkezleri arasında yer almaktadır.denildi