SU ÜRÜNLERİ ENSÜTÜSÜ TEKRAR MÜDÜRLÜK OLDU

Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü Tekrar Araştırma Enstitü Müdürlüğü Oldu.

Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü Tekrar Araştırma Enstitü Müdürlüğü Oldu.

 

Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürü  Hakan Akgün Konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı basın açıklamasında, “ENSTİTÜ” ye dönüşüm konusunda, şunları söyledi:  “Elazığ  ve sorumluluk sahamızdaki 21 il  açısından önemli, fakat; SU ÜRÜNLERİ açısından daha büyük öneme sahip bir mevzu bu olay!!! Sebebi ; 2011 yılında  yeniden yapılandırma neticesinde Elazığ Su ürünleri Araştırma Enstitüsü  Müdürlüğünün kapanmaması için  Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğüne dönüştürülür. 23/06/2015 tarih ve 29395 sayılı resmi gazetede yayınlanan, 6/5/2015 tarihli ve 2015/7706 sayılı Kararnameye göre Kurumumuzun ismi Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü olarak değiştirilmiştir.Bu kararname , kurumumuzun  İTİBARININ İADESİDİR!!!

 

2011’ den bugüne çok çalıştık. Enstitü tarihinde ilk defa 2014 yılında uluslararası katılımlı bir sempozyumu düzenledik…20 Üniversiteden ve Romanya, Kuzey Irak ve KKTC’ de nde katılımcının olduğu “Doğu Anadolu Bölgesi 5. Su Ürünleri Sempozyumu” düzenledik.  Yine son üç yıl içerisinde su ürünleri ile ilgili 5 çalıştay, 2 Hizmet içi Semineri, 1 konferans düzenledik.  Dap Bölge kalkınma İdaresi Başkanlığının da desteklemiş olduğu yaklaşık 1 Milyon TL’ ye mal olacak ve inşaatı yakın zamanda bitecek bir su ürünleri ar-ge ve yetiştiricilik tesisi kuruyoruz.  Bu tesiste uygulamalı eğitimlerin de yapılacağı ve balıklandırma amaçlı balıkların da üretilip balıkçılarımızın sosyo ekonomik yapısının iyileştirilmesi hedeflenmektedir.

 

            Kurumsal altyapımızı yeniledik.  1050 m2 oturum alanına sahip yeni bir hizmet binası ve 300 m2 oturum alanına sahip yeni bir laboratuar inşa ettik. 120 su ürünleri türünün bulunduğu bir balık müzesi kurduk. Okullarda bugüne kadar  “balıketinin insan sağlığı açısından önemi” konulu 17 seminer düzenledik.  Bölgesel Su Ürünleri Seminerleri düzenleyerek Batman, Şanlıurfa, Bingöl, Erzincan, Muş, Bitlis, Sivas, Malatya, Tunceli illerinde su ürünleri yetiştiriciliği, avcılık, balık hastalıkları, farklı balık türlerinin kültüre alınması konularında seminerler düzenledik.

 

23/06/2015 tarih itibariyle de, tekrar Genel Müdürümüzün üstün gayretleriyle, “ENSTİTÜ” unvanına kavuşmuş olduk… Bu yeni statü; Bizlerin çalışma performanslarına olumlu yönde yansıyacaktır. Başta, sayın Bakanımız Mehdi EKER olmak üzere, bu kararın altında imzası olan diğer Bakanlarımıza da teşekkür ediyoruz” ifadelerinde bulundu.” Dedi.