SULAMA BİRLİĞİ İŞÇİLERİ TEKRAR AÇLIK GREVİNE BAŞLADILAR.

Elazığ'da 20 milyon TL elektrik borcu nedeniyle tasfiye edilen Eyüp Bağları Sulama Birliği ve Kovancılar sulama birliğinin 34 çalışanı verilen sözler üzerine bıraktıkları açlık grevine tekrar başladılar.

Elazığ'da 20 milyon TL elektrik borcu nedeniyle tasfiye edilen Eyüp Bağları Sulama Birliği ve Kovancılar sulama birliğinin 34 çalışanı verilen sözler üzerine bıraktıkları açlık grevine tekrar başladılar.

 

Elazığ Eyüp bağları ve Kovancılar sulama birliği çalışanları 24 Mart 2015 te başlattıkları açlık grevinin 6.gününde AK Parti il başkanının kendilerini ziyaret ederek,1 ay içersinde sorunlarını çözeceği sözünün ardından bıraktıkları açlık grevine tekrar başladılar.

Sulama birliği işçilerinin başlattıkları açlık grevinin 3. gününde Kars ve Erzincan’dan gelen sulama birliği çalışanları, arkadaşlarına destek verdiklerini belirterek, 600 km den Kars’tan geliyoruz, arkadaşlarımıza destek vermeye geldik. Bu sorun bu gün bu arkadaşlarımızda yarın bizde olacak, bu sorun çözülmediği takdirde sulama birlikleri böyle sorunlarla karşı karşıya kalacaklar” dediler.

 

Grevci işçiler adına konuşan Süleyman Tanış, açlık grevine destek için Erzincan Tercan, sol sahil ve sağ sahil sulama birliği işle Kars Akçay sulama birliğinden destek için gelen arkadaşlarına teşekkür ederek,” Arkadaşlarımızın verdiği teksek umuyorum ki yetkililer tarafından duyarsız kalınmaz. Bu sorun artık Elazığ’ın sorunu olmaktan çıkmıştır.

Biz 24 Mart'ta greve başlamıştık grevin 6.gününde AK Parti il başkanı Nusret Çoban yanımıza gelerek, şehrin başbakanı olduğunu söyleyerek bize 1 ay içersinde bu işi çözeceğine söz verdi. Bizde arkadaşlarımızla verdiği sözlere güvenerek, elini öperek grevi sonlandırdık. Verilen o süzün üzerinden 43 gün geçti verilen sözler vaatler yerine gelmedi. Bu nedenle bu grev artık kaçınılmaz hale geldi. Yetkililere sesleniyoruz, lütfen bu konuyu bitirin bitirmeden de yanımıza gelmeyin. Biz karalıyız buradan kalktık mı ya işimizin başına gideriz, ya da Allah korusun çok büyük şeyler olur. Bizim artık gidecek bir evimiz yok, bizim artık bu saatten sonra gidecek bir işimizin olması lazım.

Biz artık bu saatten sonra evlerimize gidemeyiz, eşlerimizin, çocuklarımızn yüzüne bakamayız.

Tanış, anneler günü ile ilgili sorulan bir soruya ise, Buruk bir soru oldu. Buradan teşekkür ediyorum annelerimize güzel bir armağan verdiler. Bu gün anneler günü annelerimizin eşlerimizin anneler gününü kutlamamız gerekirken ne yazık ki bu beceriksiz insanlar sayesinde bu güzel gün hüzne döndü. Bunlarda çıksın bu günde annelerimizden özür dilesinler” diye konuştu.