ÜLKÜ OCAKLARINDAN SU, SİMİT VE HURMA İLE İFTAR

Elazığ Ülkü Ocakları tarafından organize edilen geleneksel su, simit, hurma ve zemzem ile iftar açma programı Alparsal Türkeş Bulvarında gerçekleştirildi.

Elazığ Ülkü Ocakları tarafından organize edilen geleneksel su, simit, hurma ve zemzem ile iftar açma programı Alparsal Türkeş Bulvarında gerçekleştirildi.

 

Alparslan Türkş bulvarında Elazığ Ülkü Ocakları tarafından gerçekleştirilen geleneksel su, simit, hurma ve zemzem ile iftar açma programına katılmak için Ankara’dan gelen MHP Elazığ milletlikli Yavuz Temizer ve çok sayıda ülkücü katıldı.

BU GÜN SECADELERİMİZİ SOFRA KILACAĞIZ

Elazığ Ülkü Ocakları Başkanı, Fatih Murat Taşkın, yaptığı açıklamada,” ” Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz, Hurma, simit su iftarımızı gerçekleştiriyoruz.

 

Kanayan İslam coğrafyasını hatırlatmak, kan ağlayan Müslümanların yaralarına bir nebze de olsa ortak olmak amacıyla seccadelerimizi sofra kılacağız bu gün.

 

İftar sofralarını yemek yarışmalarına çeviren zihniyete, komşusu aç iken tıka basa doyanlara seslenmek istiyoruz. Biz bir avuç yemek yeterlidir, bir içim su da yeterlidir diyen bir rahmet peygamberin ümmetleriyiz. Yine biz ömründe sofrasına bir çeşitten fazla yemek koymamış Yavuz Selim Han’ın Ahvadıyız nesiyiz. Yine biz Şehit edildikten sonra yapılan otopside son 24 saat içersinde her hangi bir şey yemediği anlaşılan Yusuf İmamoğlu’nun kardeşleriyiz.

 

Yemek için yaşayanlara Doğu Türkistan’ın çekik gözlü gençlerini, Karabağ’ın gelinlerini, Telaverin, Suriye’nin Filistin’in yetimlerini hatırlatıyoruz.

Fakirlerin uğramadığı iftar sorası kuranlara, Arakan’da yakılanları, Orta Afrika’da doğrananları, Burma’da Hayiti’de Myanmar’da unutulanları hatırlatıyoruz. Ramazanın maneviyatından nasiplenmeyenlere bir çağrımız var, Açlıktan karnına taş bağlayan Peygamberimizi düşünün titreyip ve kendinize dönün bu vesileyle İslam âleminin ramazanını tebrik ediyorum.”diye konuştu

DÜNYADA İKİ TİP İNSAN VAR

MHP Elazığ Milletvekili Yavuz Temizer yaptığı konuşmada,” Bu akşam Elazığ Ülkü ocaklarının düzenlemiş olduğu ve artık geleneksel olan iftarımız için Elazığ’dayız. Rabbime hamdolsun, şükürler olsun ki bunu düşünen birileri var memleketimizde, bu sıkıntıyı bu çileyi çekenleri düşünenler var. Hurma ve zemzem iftarımız olsun demiştik geçen yıl sayın başkanımız düzenlemişti çokta hoşumuza gitmişti ve o sofra biz farklı duygulara farklı düşüncelere sevk etmişti. Bu yıl ikincisini yaptılar Rabbim onlardan razı olsun.

 

Ülkü Ocakları başkanımıza teşekkür ediyorum arkadaşları ile yönetimiyle bunu düşünmesi bile bizim için onurların en büyüğüdür. Allah onların eksikliğini vermesin.

 

Dünyada iki tip insan var yemek için yaşayanlar var onların bütün hayatları, bir öğünden sonra ki öğünde ne yiyeceğim üzerinde geçiyor. Bir de yaşamak için, hayatta kalmak için yemek yiyenler var Rabbim bizi bu ikincisinden eylesin. İnşallah bu ramazanın feyzinden bereketinden tüm ümmet faydalansın.

Ramazan ayı sadece sahurdan iftara kadar aç kalma susuz kalma ayı değildir, bu ayın bereketi fazzı başkadır, olmayanları düşünmek o zorlukları görebilmek o çilelere talip olabilmek ve hem kalbinle hem beyninle yaşayabilmek mesele buradadır. İnşallah bu sofralar buna bir vesile olur.

Otel restoranlarının sofraları değil, işte böyle burada çimlerin üzerinde seccadesini sofra yapıp gelip burada zemzem ve hurma ile iftarını yapan insanlar bunun çilesini çekti. İnşallah bunu daha da geliştirip önce Elazığ’ı sonra Türkiye’yi sonra da tüm Dünya da ki İslam coğrafyasında ki bu fakir gurebaları hatırlatma fırsatı olur.” Diye konuştu.

 

MHP İl Başkanı Av. Abdulvahap Erdem yaptığı konuşmada,” İftarların en güzeli olan Ocağımız tarafından düzenlenen simit, su, zemzem ve hurma iftarıydı. Artık geleneksel hale geldi bundan ötürü sayın başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu gün burada bütün camiamızla birlikte olmak bu havayı teneffüs etmek, her şeyden öte çok anlamlı çok manidar, çok güzel. Emeği geçen başta ocak başkanımız olmak üzere bütün yönetimine sonsuz şükranlarımı sunuyorum. “dedi

 

Yapılan açıklamaların ardından ezanın okunmasıyla birlikte iftara katılanlar su ve zemzem ile oruçlarını açarak simit yediler.